Huis verkopenVergelijk makelaarsAankoopmakelaarAmsterdamUtrechtRotterdamDen HaagAlmereEindhovenHaarlemLeidenDen BoschGroningenNijmegenHeerlen
Nieuwbouwhuizen in de stad Almere

Huis verkopen in Almere

Start de verkoop van jouw huis in Almere. Meld je woning aan en krijg reacties van meerdere makelaars.

Al 168 verkopers uit Almere hebben hun huis verkocht via Mijn Verkoopmakelaar

Over het verkopen van een woning in Almere

Benieuwd naar de gemiddelde verkoopsnelheid, verkoopprijzen en vierkantemeterprijzen voor woningen in Almere? Of naar de kosten voor het verkopen van je huis in Almere? Wij houden het met precisie voor je bij! Vergelijk de data met die van andere steden en weet waar je ongeveer aan toe bent bij het verkopen van je huis. Lees hier hoe het er in ±city momenteel voor staat:

Verkoopsnelheid
34 dagen
Vierkante meter prijs
€ 3.543
Gemiddelde opbrengst
€ 467.298
Gemiddeld tarief
€ 5.307

Snel je huis verkopen in Almere

Op Mijn Verkoopmakelaar kun je binnen 2 dagen de makelaar kiezen die jouw woning het snelst verkoopt. Je krijgt van meerdere makelaars uit Almere een reactie met daarin hun tarief én de gemiddelde verkoopsnelheid van makelaars.

Als je bij jouw aanmelding ook foto's toevoegt, kunnen makelaars uit Almere direct zeggen welke overwaarde te verwachten. Zo ben je geen tijd kwijt aan het plannen van alle afspraken met makelaars bij jou thuis.

Het verkopen van een huis in Almere duurt via Mijn Verkoopmakelaar gemiddeld 34 dagen. Wil je meer tips voor het zo snel mogelijk verkopen van je huis? Lees dan ons artikel over snel je huis verkopen.

Wat levert het verkopen van een huis in Almere op?

Het verkopen van een woning in Almere levert gemiddeld € 467.298 op.

Gemiddelde vierkantemeterprijs in Almere

Een goede manier om huizenprijzen in Almere met andere steden te vergelijken, is aan de hand van de vierkantemeterprijs. In Almere bedraagt de gemiddelde vierkantemeterprijs € 3.543 per m². Deze prijs kan verschillen per stadsdeel.

De vierkantemeterprijs van een appartement in Almere verschilt per grootte van de woning. Kleine woningen leveren in Almere meer op per vierkante meter, dan grotere woningen.

Grootte woningPrijs per m2
Tussen 60 m² en 100 m² € 3.948
Tussen 100 m² en 200 m² € 3.402
Meer dan 200 m² € 3.683

De opbrengst van de verkoop in Almere is via een makelaar van Mijn Verkoopmakelaar gemiddeld 5% hoger dan vooraf door de makelaars wordt ingeschat.

De staat van de woning

Naast de gemiddelde vierkantemeterprijs, is de staat van de woning een belangrijke factoren voor het (snel) verkopen van jouw huis en de hoogte van de verkoopprijs. Het kan verstandig zijn om achterstallig onderhoud aan de woning te verhelpen, voordat je de woning in Almere ter verkoop aanbiedt. Voor een woning die “af” is, leggen kopers meer geld neer. Bovendien doen ze sneller een bod. Er zijn nog vele tips waarmee je jouw huis in Almere extra aantrekkelijk maakt voor de verkoop. In ons artikel over het verkoopklaar maken van je woning lees je alle tips. Natuurlijk kun je ook altijd bij je makelaar terecht voor tips en tricks.

Het aantal potentiële kijkers en kopers

Onderschat niet hoe belangrijk goede foto’s (en eventueel video’s) zijn voor het ontvangen van een goede verkoopopbrengst. Hoe meer potentiële kijkers en kopers, hoe meer kans op een goed bod. Door in zee te gaan met een makelaar met een groot netwerk binnen de juiste doelgroep, vergroot je de kans op een snelle en geslaagde verkoop ook aanzienlijk. een goede makelaar adviseert je ook over de beste strategie met de vraagprijs en helpt je strategisch bij de onderhandelingen. Dit draagt allemaal bij aan de uiteindelijke verkoopopbrengst van jouw huis in Almere.

Een huis verkopen in Almere via een makelaar

De meeste verkopers in Almere schakelen een makelaar in voor de verkoop van hun huis.

Een makelaar neemt niet alleen veel werk uit handen, maar een goede makelaar kan jouw woning sneller verkopen voor een betere opbrengst dan je dat zelf kan.

Op Mijn Verkoopmakelaar helpen we je om uit alle makelaars die actief zijn in Almere, de beste te selecteren voor de verkoop.

Vind een makelaar voor het verkopen van je huis in Almere

Vul hieronder je postcode en huisnummer in:

Waarom Mijn Verkoopmakelaar

 • Ontvang voorstellen van meerdere makelaars
 • Krijg vooraf duidelijkheid over kosten
 • Kies op basis van prestaties en resultaten
 • Ruim 3.000 mensen gingen je voor
 • 7% hogere verkoopopbrengst
 • Gratis & vrijblijvend

Kosten van het verkopen van een woning in Almere

Gemiddeld vraagt een makelaar in Almere een courtage van 1.20% van de verkoopopbrengst voor het verkopen van een appartement in Almere.

De kosten van het verkopen van een huis in Almere zijn gemiddeld € 5.307. Dit bedrag is in inclusief BTW.

Verkooptransacties in Almere

Op Mijn Verkoopmakelaar wordt de opbrengst van een verkoop vergeleken met de belofte die een makelaar vooraf heeft gemaakt.

Makelaars op Mijn Verkoopmakelaar leveren in 74% van de gevallen meer op dan ze vooraf beloven.

Steven Vennecoolstraat 10, Almere
1 week geleden verkocht
+11%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 350.000)
Binnen 18 dagen verkocht
Ommelandvaart 78, Almere
4 weken geleden verkocht
+1%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 567.500)
Binnen 22 dagen verkocht
Noorderplassenweg 38, Almere
1 maand geleden verkocht
100%van de vraagprijs (€ 950.000)
Binnen 1 dag verkocht
Gemiddeld krijgen verkopers in Almere een 5% hogere opbrengst dan vooraf wordt ingeschat.

Dit zijn de top-5 makelaars voor het verkopen van een huis in Almere

Dit zijn de 5 beste makelaars voor het verkopen van jouw huis in Almere.

 1. Semeijn Makelaardij
 2. Estatum Makelaardij
 3. Alnova - Van Rooij Makelaardij
 4. Bieden & Wonen Makelaars Almere
 5. Rohlof Real Estate Almere

De lijst is samengesteld op basis van verkoopaantallen, snelheid, opbrengst en beoordelingen van eerdere verkopers op Mijn Verkoopmakelaar.

Waar je op moet letten in Almere

Almere is een stad met moderne huizen. Er is veel nieuwbouw. Het is dus belangrijk dat je huis netjes en verzorgd eruit ziet. Een moderne inrichting kan de waarde van het huis verhogen. De huizenmarkt in de stad Almere is recent een goede markt om voor een goede prijs snel je huis te verkopen. Een nauwkeurige prijs van de woning met een juiste presentatie voor het type kopers dat je aan wilt trekken zal zorgen dat verkopen soepel loopt.

Een makelaar kan je helpen met tips voor inrichting en reperaties aan de woning. De makelaar kan zorgen voor een zo hoog mogelijke opbrengst in een vaak korte tijd. Zeker in de hippe stad Almere.

 

Foto bovenaan door: Nanda Sluijsmans

Veelgestelde vragen over het verkopen van een huis in Almere

 • Wat levert het verkopen van een huis in Almere op?

  Een woning in Almere levert gemiddeld € 467.298 op bij verkoop. De gemiddelde vierkantemeterprijs van een woning in Almere is: € 3.543 per m2.

  De exacte opbrengst van een woning hangt onder andere af van de locatie, de grootte, de staat van het huis en de ruimtelijke indeling.

 • Hoe snel is een huis in Almere verkocht?

  Het vekopen van een woning in Almere duurt gemiddeld 34 dagen.

Joey Lagerwerf
Joey Lagerwerf
Publicatiedatum: 13 januari 2022

Bekend van

Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
Vul jouw postcode in:
 • Gratis
 • Onafhankelijk
 • Vrijblijvend
 • Snel