AmsterdamAmersfoortRotterdamUtrechtDen HaagBredaDen BoschAlmereGroningenEindhovenTilburgApeldoorn

De beste makelaars in Maastricht

Antoine Steenkamer
Antoine Steenkamer
Publicatiedatum: 4 maart 2024
Kom direct in contact met makelaars voor:

Al 43 kopers & verkopers uit Maastricht gingen je voor op Mijn Verkoopmakelaar

Straat in Maastricht

Inhoudsopgave

  Over makelaars in Maastricht

  Wij houden de gemiddelde cijfers van makelaars uit Maastricht voor je bij, zodat je ze goed met elkaar kunt vergelijken. Op dit moment zijn er 25 makelaars actief in Maastricht. Gemiddeld rekenen zij met een courtage van 1.34% van de verkoopprijs. Een makelaar in Maastricht kost gemiddeld € 5.216. Het afronden van een verkoop in Maastricht duurt gemiddeld 24 dagen.

  Gemiddelde courtage
  1.34%
  Gemiddeld tarief
  € 5.216
  Aantal makelaars
  25
  Verkoopsnelheid
  24 dagen

  Top-10 beste makelaars in Maastricht

  Dit zijn de 10 van beste makelaars in Maastricht.

  1. Pooters Makelaardij / Pro Housing
  2. RE/MAX Mosa
  3. VanHuyse NVM
  4. MIJN HUIS en ik
  5. Damen Makelaardij Maastricht
  6. Topmakelaars Jeroen Olislagers
  7. LEEV Makelaardij
  8. KH-Solutions Makelaars
  9. Dejong Vastgoedprojecten
  10. Deniq Vastgoed

  Hiervoor zijn de prestaties van makelaars op het platform Mijn Verkoopmakelaar vergeleken. Er is gekeken naar verschillende factoren zoals het aantal verkopen en aankopen, de snelheid van transacties, de uiteindelijke verkoopopbrengst vergeleken met de initiële verwachtingen, en de feedback van zowel kopers als verkopers in Maastricht. De lijst met de top-10 makelaars wordt elke dag bijgewerkt.

  Op zoek naar advies over hoe je de beste makelaar uit onze topselectie kunt kiezen? Bekijk dan onze aanbevelingen voor het kiezen van een makelaar.

  Vergelijk makelaars in Maastricht

  Waarom Mijn Verkoopmakelaar

  • Ontvang voorstellen van meerdere makelaars
  • Krijg vooraf duidelijkheid over kosten
  • Kies op basis van prestaties en resultaten
  • Ruim 3.000 mensen gingen je voor
  • Gratis & vrijblijvend

  Wat kost een makelaar in Maastricht?

  In Maastricht liggen de gemiddelde makelaarskosten op € 5.216, inclusief BTW en initiële kosten. De prijsstelling van makelaarsdiensten in Maastricht varieert; sommige hanteren een vast bedrag, terwijl anderen een commissie berekenen op basis van de koop- of verkoopprijs.

  Het gemiddelde courtagepercentage dat makelaars in Maastricht vragen, bedraagt gemiddeld 1.34%. Meer details over hoe dit zich verhoudt tot de tarieven in de rest van het land vind je in ons uitgebreide overzicht van makelaarskosten.

  Kosten per prijsklasse
  Minder dan € 300.000
  1.5%
  Tussen € 300.000 en € 600.000
  1.3%
  Meer dan € 600.000
  1.1%

  *Deze gegevens zijn van toepassing op verkoopmakelaars in Maastricht.

  De prestaties van makelaars in Maastricht

  Het vinden van een makelaar in Maastricht met een goed verhaal, is niet zo lastig. Een makelaar die écht doet wat hij of zij belooft, die is pas écht waardevol. Daarom houden wij een strak overzicht van de cijfers en resultaten van onze makelaars voor je bij. Zo kun jij in één oogopslag zien op welke makelaar in Maastricht je kunt bouwen.

  De betrouwbaardheid van makelaars in Maastricht

  Iedereen die een verkoopmakelaar via Mijn Verkoopmakelaar vindt, ontvangt vooraf een inschatting van de verkoopopbrengst. Als we deze inschattingen vergelijken met de daadwerkelijke verkoopprijs, dan ontvangen verkopers in Maastricht in 85% van de gevallen méér dan vooraf werd ingeschat.

  Een huis dat wordt verkocht in Maastricht levert gemiddeld 106% op van wat vooraf wordt ingeschat.

  Speciedonk 2, Maastricht- Verkoop
  1 maand geleden verkocht
  +5%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 425.000)
  Binnen 21 dagen verkocht
  Keurmeestersplein 4 C, Maastricht- Verkoop
  2 maanden geleden verkocht
  +9%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 285.000)
  Binnen 18 dagen verkocht
  Plantijndomein 1C, Maastricht- Verkoop
  3 maanden geleden verkocht
  +2%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 245.000)
  Binnen 42 dagen verkocht

  Waarom kiezen voor een makelaar?

  Makelaars zijn er niet voor niets. Een huis kopen of verkopen doe je namelijk niet iedere dag, en er komt veel bij kijken. Een makelaar is dan ook geen overbodige luxe en neemt veel zaken voor je uit handen.

  Een makelaar regelt zaken als:

  1. Het vinden van geschikte woningen (nog voordat ze op Funda te vinden zijn)
  2. Het plaatsen van jouw woning op Funda (dat mogen alleen makelaars)
  3. De bezichtigingen en de onderhandelingen
  4. Het regelen en controleren van de juridische documenten

  Dat is nog lang niet alles. Lees hier wat een verkoopmakelaar allemaal voor je regelt en ontdek alles wat je moet weten over het verkopen van je huis. Of wat een aankoopmakelaar allemaal voor je regelt en wat je moet weten over het kopen van een huis.

  Wat is mijn huis waard?

  Hoe werkt Mijn Verkoopmakelaar?

  Hoe Mijn Verkoopmakelaar werkt

  Op Mijn Verkoopmakelaar vergelijk je binnen 48 uur persoonlijke reacties van makelaars uit de buurt. Vul het formulier in door 5 vragen te beantwoorden en makelaars kijken direct naar je aanvraag.

  Soorten makelaars

  Makelaars in Nederland zijn wél of niet aangesloten bij een makelaarsvereniging. De meeste makelaars zijn aangesloten NVM, VBO of VastgoedPRO. Een klein gedeelte van de makelaars zijn niet aangesloten, en werken helemaal zelfstandig.

  De NVM is de belangrijkste vereniging voor makelaars in Nederland met ongeveer 4.400 leden, gevolgd door de VBO met ongeveer 1.100 leden. VastgoedPro is een beroepsorganisatie met ongeveer 800 leden.

  Beroepseisen voor makelaars

  Aangesloten makelaars moeten aan verschillende kwaliteitseisen voldoen, zoals:

  • Strenge opleidingseisen
  • Ethische regels
  • Het bezit van een specifiek makelaarsdiploma (makelaarsdiploma van SVMNIVO)

  Mogelijk hogere kosten

  Het opstarten van een NVM-kantoor vereist dan ook een uitgebreidere procedure dan bij VBO en VastgoedPro. Daarom betaal je ook vaak iets meer voor de diensten van een NVM-kantoor als je het vergelijkt met niet-NVM makelaars.

  Uitgelichte makelaarskantoren in Maastricht

   

  KH-Solutions

  KH-Solutions is in 2021 door Kenneth Heuts opgericht en biedt verkoop-, aankoop-, verhuur- en taxatie dienstverlening aan. Met een vestiging in Maastricht is hij werkzaam in Maastricht & Heuvelland (Zuid-Limburg) waaronder Valkenburg. Kenneth werkt met een persoonlijke en transparante aanpak en gebruikt zijn KH-methode voor iedere opdrachtgever. Kenneth is goed bereikbaar en zit bovenop zijn zaken, daarom verdient hij een plek in deze lijst.

  KH-Solution: Vastgoed- en woningmakelaar in Maastricht & Heuvelland

   


  Pooters Makelaardij Maastricht

  Dit kantoor bestaat sinds 2007 en heeft naast twee vestigingen in Maastricht ook een vestiging in Valkenburg. Samen bedienen de kantoren de woningmarkt van Maastricht, Valkenburg en Heuvelland. Pooters Makelaardij is in te schakelen als verkoopmakelaar en aankoopmakelaar. Voor waardebepalingen, taxaties, hypotheken en verzekeringen ben je ook bij ze aan het juiste adres. Verkopers krijgen toegang tot een persoonlijk account, waar ze de laatste ontwikkelingen van het verkooptraject kunnen volgen.

  Het team bestaat uit 15 medewerkers, die alles op alles zetten om woningen bij een zo groot en relevant mogelijk publiek onder de aandacht te brengen. De woning wordt op een 8-tal huizensites geplaatst, waaronder Funda, Pararius, Jaap en Woonplein Limburg. Daarnaast wordt iedere woning gedeeld met de woningzoekers die zich bij Pooters Makelaardij hebben aangemeld. Daarnaast wordt de woning met het social media netwerk gedeeld. De makelaardij is, als enige verkoopmakelaar in de buurt, partner van ‘Expat Centre Maastricht Region’. Expats die een woning in omgeving Maastricht zoeken, komen op deze manier als eerste bij Pooters terecht.


   

  Ben Mordang Makelaardij

  De eigenaar Ben Mordang is na 20 jaar carrière in het bankwezen in 1998 een eigen makelaardij begonnen. Het full-service makelaarskantoor is hard gegroeid en heeft zich in 2009 aangesloten bij de NVM. Naast Ben zijn er nog drie familieleden werkzaam in dit familiebedrijf. Anita Mordang-Menning is er sinds 2007 met veel plezier werkzaam als office manager, en Louis Mordang werkt er als makelaar. Daarnaast volgt hij een opleiding tot taxateur. Als jongste in het team houdt hij zich daarnaast bezig met de innovatie van het makelaarsvak.

  Marjo Daniels-Menning ondersteunt Ben bij zijn makelaarswerkzaamheden. Dat doet zij al sinds de start van de makelaardij, en nog steeds met veel plezier. Naar eigen zeggen zorgen de familieverhoudingen voor “een uitstekende samenwerking, waarbij we elkaar aanvullen” en “een vrolijke noot in ons leven”. De makelaardij beschikt over een handige app, die op Android beschikbaar is. Het kantoor is te bezoeken aan het Herdenkingsplein in Maastricht.


  Boek en Offermans Makelaars Maastricht

  Boek en Offermans is opgericht in 1975, en heeft dus al meer dan 40 jaar lang ervaring in het verkopen van huizen. Met 4 vestigingen van Noord- tot Zuid-Limburg zijn ze actief in de gehele provincie. Het kantoor in Maastricht is te vinden aan de Scharnerweg. Daarnaast is de makelaardij ook gevestigd in Heerlen, Venray en Venlo. Boek en Offermans Makelaars bestaat in totaal uit 30 medewerkers, die zich iedere dag vol enthousiasme en met veel ervaring inzetten voor huizenzoekers en -kopers.

  Het makelaarskantoor is aangesloten bij de NVM en heeft een partnerschap bij Dynamis: een landelijk netwerk van vastgoedpartners waarbij wordt samengewerkt op het gebied van kennisdeling, opleidingen, marketing, research en acquisitie.


  Damen Makelaardij

  Damen Makelaardij is onderdeel van Damen en bestaat al bijna 100 jaar. De organisatie houdt zich ook bezig met hypotheken en verzekeringen. Damen is grootste makelaardij van Limburg en het team bestaat uit maarliefst 75 medewerkers. Het kantoor in Maastricht is gevestigd aan de Ambyerstraat Noord. Verkopers hebben gedurende het verkooptraject één vast aanspreekpunt, diegene kent het dossier van binnen en buiten. Verkopers genieten van een full-service verkoopbegeleiding, waarbij ze van A tot Z worden ontzorgd.

  Tijdens het verkooptraject zet het kantoor graag een stap extra voor het beste verkoopresultaat. Zo wordt het huis verkoopklaar gemaakt, samen met de verkoper. Het makelaarskantoor heeft twee professionele fotografen in dienst, die goede foto’s van de woning schieten. Daarnaast zorgt Damen voor strakke brochures en wordt de woning gedeeld via social media. De makelaars bieden kijkers tijdens bezichtigingen een optimale ervaring, door samen met ze door de woning te lopen en uitgebreid de tijd te nemen.


  Hypodomus Maastricht Lap & Pletsers

  Deze NVM-makelaardij in Maastricht wordt gerund door Koen Lap en Mischa Pletsers. Ze zijn beide makelaar en taxateur. Hypodomus heeft ook vestigingen in de rest van Nederland, bijvoorbeeld in Amsterdam, Leiden en Breda. Huizenverkopers hebben de keuze uit drie verkoopdiensten: Basic, Comfort of All-Inclusive. Je bepaalt hierbij zelf welke taken je zelf uitvoert, en hebt hiermee invloed op de hoogte van de makelaarskosten.

  In het Basic-pakket ben je zelf verantwoordelijk voor een aantal stappen in het verkoopproces, zoals het maken van foto’s, het begeleiden van bezichtigingen en het doen van de onderhandelingen. In het Comfort-pakket plaats je zelf het verkoopbord en begeleid je de eerste bezichtigingen. De rest neem de makelaardij voor je uit handen. In het All-Inclusive-pakket neemt Hypodomus alles voor je uit handen. Goed om te weten: Lap en Pletsers zijn ook buiten kantoortijden en in het weekend beschikbaar.


  Mijn huis en ik Makelaars Maastricht

  Deze makelaardij ligt aan de Sint Annalaan in Maastricht. De eigenaresse Daniëlle Damman is sinds 2009 werkzaam als makelaar in Maastricht. Samen met 8 medewerkers is dit een grote makelaardij in de regio. Het hele team is in het bezit van het Makelaar / Taxateur diploma of is daarvoor in opleiding.

  De makelaardij zorgt voor professionele, actuele foto’s en duidelijke plattegronden van de woning. Wanneer nodig, kunnen verkopers (tegen betaling) gebruik maken van woningstyling. Woningstyling heeft een positief effect op de (snelle) verkoop van woningen. Uit onderzoek blijkt dat 70% van de woningen die langer dan 1,5 jaar te koop staan en niet zijn verkocht, na woningstyling binnen 3 maanden wordt verkocht.


  Gewoon Makelaardij Maastricht

  Dit onafhankelijke makelaarskantoor heeft een locatie in Geulle en Venlo. geWOON bedient vanuit daar ook de Maastrichtse woningmarkt. Het jonge team bestaat uit 8 medewerkers, met elk een eigen expertise. geWOON heeft een afdeling makelaardij en een afdeling verzekeren. Bij deze makelaardij kun je kiezen uit een full-service pakket, waarbij je als verkoper volledig wordt ontzorgd, en voor het ‘zelfverkooppakket’. Bij dit laatste pakket voer je zelf een aantal taken uit, zoals het begeleiden van bezichtigingen en het voeren van de onderhandelingen. Dit pakket sluit je af voor een courtage van 0,5% van de vraagprijs.

  geWOON Makelaardij Maastricht plaatst woningen op verschillende woningsites, zoals Funda, Pararius, Huislijn en Huizenzoeker. Naast de bovengenoemde pakketten, kun je altijd kiezen voor uitbreiding met een extra service. Denk aan 360 graden fotografie, video, 3D plattegronden en hardcopy brochures.


  Top Makelaars Maastricht

  Jeroen Olislagers en Marcel Stemkens zijn de makelaars op de locatie van Top Makelaars in Maastricht. Het makelaarskantoor ligt aan de Sibemaweg. Inge Ramakers is als makelaar werkzaam de op locatie van Top Makelaars in Geleen. De makelaardij is werkzaam in de gehele regio Zuid-Limburg. Het kantoor begeleidt woningbezitters bij het verkopen en verhuren van hun huis.

  Top Makelaars Maastricht heeft een uniek verkoopplan, genaamd het ‘Unieke Garantie Systeem’. Voor een snelle verkoop van woningen gaan de makelaars hierbij zelf actief op zoek naar geïnteresseerden. Dit arbeidsintensieve proces werpt zijn vruchten af, en werkt voor huizen in verschillende prijsklassen en afmetingen.


  Foto door: Metro Centric

   

  Makelaars in de buurt van Maastricht:

   

  For English:

   

  Veelgestelde vragen

  • Is een makelaar verplicht bij het koppen of verkopen van mijn huis?

   Nee, je bent in Nederland niet wettelijk verplicht een makelaar in te schakelen bij het kopen of verkopen van een huis. maar, een makelaar is geen overbodige luxe. Een makelaar heeft marktkennis, onderhandelingsvaardigheden, en juridische begeleiding, waardoor het hele proces makkelijker is en sneller gaat. Soms zorgt die kennis er voor dat je de makelaarskosten makkelijk terugverdiend door een hogere opbrengst bij verkoop of een lager bod bij aankoop.

  • Wat is het verschil tussen een aankoopmakelaar en een verkoopmakelaar?

   Een aankoopmakelaar staat aan de kant van de koper en helpt bij het zoeken naar huizen, onderhandelen over de beste koopprijs en voorwaarden, en begeleidt het koopproces. Een verkoopmakelaar daarentegen werkt voor de verkoper om het huis op de markt te brengen, de beste verkoopprijs te onderhandelen, en het verkoopproces te begeleiden.

  • Kan ik onderhandelen over de makelaarskosten?

   Ja, makelaarskosten liggen niet vast en zijn onderhandelbaar. Vind je onderhandelen eng, of niet leuk: zorg dan dat je bij meerdere makelaars offertes opvraagt. Zo krijg je alsnog de beste deal te krijgen. Mijn Verkoopmakelaar kan je hier bij helpen.

  • Moet ik voor een online makelaar of een traditionele makelaar kiezen?

   Online makelaars zijn goedkoper dan traditionele makelaars. Dat komt omdat jij veel zelf moet doen, zoals het maken van foto's en het begeleiden van de bezichtigingen. Online makelaars rekenen vaak een vast tarief dat vooraf duidelijk is. Een traditionele makelaar neemt praktisch alles voor je uithanden. Daar betaal je ook wat meer voor. De keuze is aan jou.

  Bekend van

  Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
  Vul jouw postcode in:
  • Gratis
  • Onafhankelijk
  • Vrijblijvend
  • Snel