AmsterdamAmersfoortRotterdamUtrechtDen HaagBredaDen BoschAlmereGroningenEindhovenTilburgApeldoorn
Straat in Maastricht

Makelaar Maastricht

Ben je van plan om je huis binnenkort te verkopen of een woning aan te kopen? Ontvang van makelaars in Maastricht een voorstel met hun aanpak voor jouw situatie. Vergelijk de kosten, beoordelingen en resultaten (zoals gemiddelde verkoopopbrengsten en snelheid van hun diensten) met elkaar en kies de makelaar in Maastricht waarmee jij een klik hebt.

Waar heb je een makelaar voor nodig?

Over makelaars in Maastricht

Om jou te helpen bij het kiezen van de juiste makelaar in Maastricht, houden we bij Mijn Verkoopmakelaar bij hoeveel makelaars er zijn in Maastricht, wat de gemiddelde verkoopsnelheid is en wat de gemiddelde kosten zijn. De kosten, courtage en verkoopsnelheid van de makelaars in Maastricht kunnen uiteenlopen. Daarom is het vergelijken van makelaars erg belangrijk. Bepaal wat voor jou de belangrijkste eisen zijn en kies de makelaar die daar het beste bij aansluit.

Gemiddelde courtage
1.44%
Gemiddeld tarief
€ 4.885
Aantal makelaars
21
Verkoopsnelheid
56 dagen

Top-8 beste makelaars in Maastricht

Dit zijn de 8 van beste makelaars in Maastricht voor het verkopen van je huis.

 1. Pooters Makelaardij / Pro Housing
 2. MIJN HUIS en ik
 3. Topmakelaars Jeroen Olislagers
 4. Dejong Vastgoedprojecten
 5. RE/MAX Mosa
 6. KH-Solutions Makelaars
 7. Schneiders Makelaardij
 8. LWM Makelaardij & Hypotheken

Deze lijst is samengesteld op basis van de prestaties van makelaarskantoren via Mijn Verkoopmakelaar. Wij vergelijken de makelaars in Maastricht op basis van frequentie en snelheid van verkoop, onafhankelijke beoordelingen van eerdere verkopers op Mijn Verkoopmakelaar en de verkoopopbrengst ten opzichte van de belofte van de makelaar vooraf. Deze top 10 lijst wordt dagelijks bijgewerkt.

Aankoopmakelaar nodig in Maastricht?

Ben je op zoek naar een aankoopmakelaar in Maastricht? Om je kans op het vinden van jouw droomhuis te vergroten, is het inschakelen van een goede aankoopmakelaar essentieel.

Een aankoopmakelaar staat woningzoekers bij in de zoektocht naar hun droomhuis. Deze persoon helpt je de juiste woningen te vinden, gaat mee naar bezichtigingen (als je dit wilt), doet de onderhandelingen en regelt de juridische rompslomp. Het bespaart je dus een hoop stress en uitzoekwerk. De meeste makelaars nemen alles voor je uit handen, maar er zijn ook kantoren waarbij je tegen gereduceerd tarief deeldiensten kunt afnemen.

De kennis, ervaring en connecties van een makelaar vergroten meestal jouw kans op een geslaagde koop. Je bent bijvoorbeeld sneller op de hoogte van nieuw woningaanbod. Voordat huizen op Funda verschijnen, is namelijk een paar dagen verwerkingstijd nodig. In die tussentijd is de woning wel al bekend bij jouw makelaar. Je hebt dus meer tijd en kans om bezichtigingen te plannen.

Benieuwd naar de voordelen van het vinden van een aankoopmakelaar via ons platform? We zetten er hier alvast een paar voor je op een rij:

 • Je ontvangt prijsvoorstellen van makelaars in Maastricht die tot wel 40% goedkoper zijn dan buiten ons platform
 • Je ontvangt enkel prijsvoorstellen van betrouwbare aankoopmakelaars die door ons zijn gecontroleerd op basis van hun resultaten
 • Je bespaart tijd, want het speurwerk naar een goede makelaar nemen we helemaal voor je uit handen
 • Je maakt geheel gratis gebruik van ons platform en je zit nergens aan vast
Vind een aankoopmakelaar

NVM, VBO en VastgoedPro makelaars in Maastricht

Op Mijn Verkoopmakelaar is een breed scala aan makelaars aangesloten. Sommigen zijn aangesloten bij brancheorganisaties, zoals NVM of VBO. Anderen zijn aangesloten bij beroepsorganisaties, zoals VastgoedPro. Weer anderen werken helemaal zelfstandig.

De NVM is de grootste vereniging voor makelaars in Nederland met ongeveer 4400 leden, gevolgd door de VBO met ongeveer 1100 leden. VastgoedPro is een beroepsorganisatie met ongeveer 800 leden.

Makelaars die aangesloten zijn bij een dergelijke organisatie, moeten aan strenge opleidings- en ethische regels voldoen. De vereniging stelt hoge eisen aan haar leden en alleen makelaars met een specifiek diploma (makelaarsdiploma van SVMNIVO) kunnen zich aansluiten.

Zowel de NVM als de VBO zijn intern als extern betrokken bij politieke onderwerpen en maatschappelijke vraagstukken. VastgoedPro is houdt zich daar niet mee bezig. Deze beroepsorganisatie is puur gericht op het ondersteunen van haar leden.

De prestaties van makelaars in Maastricht

In Maastricht zijn tal van makelaars actief die je kunt inschakelen voor de verkoop van je woning. Maar welke makelaar doet nu precies, of zelfs méér, dan hij of zij belooft? Op Mijn Verkoopmakelaar kunnen we jou dat precies vertellen. Hieronder lees je welke makelaars in Maastricht goed presteren en te vertrouwen zijn. Wij houden namelijk, met uiterste precisie, voor je bij hoe de makelaars presteren ten opzichte van de belofte die ze vooraf aan verkopers maken. Transparanter dan dat krijg je het niet!

De betrouwbaardheid van makelaars in Maastricht

De belofte die een makelaar op Mijn Verkoopmakelaar vooraf maakt, wordt vergeleken met de uiteindelijke opbrengst van een verkoop.

De betrouwbaarheid van makelaars op Mijn Verkoopmakelaar in Maastricht is 29%. Dat betekent dat de verkoop in 29% van de gevallen méér oplevert dan vooraf wordt ingeschat.

Laan in den Drink 35, Maastricht- Verkoop
2 maanden geleden verkocht
+8%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 275.000)
Binnen 64 dagen verkocht
Sphinxlunet 103 E, Maastricht- Verkoop
4 maanden geleden verkocht
100%van de vraagprijs (€ 400.000)
Binnen 22 dagen verkocht
Aureliushof 137H, Maastricht- Verkoop
9 maanden geleden verkocht
97%van de vraagprijs (€ 239.000)
Binnen 31 dagen verkocht
Gemiddeld leveren makelaars in Maastricht 101% op van wat de makelaars voor de verkoop hebben ingeschat. Het verkopen van een huis in Maastricht duurt gemiddeld 56 dagen via Mijn Verkoopmakelaar.

Waarom een makelaar?

Makelaars zijn er niet voor niets. Een huis verkopen doe je namelijk niet iedere dag, en er komt veel bij kijken. Een makelaar is dan ook geen overbodige luxe en neemt veel zaken voor je uit handen.

Een makelaar regelt zaken als:

 • Het plaatsen van jouw woning op Funda (dat mogen alleen makelaars)
 • Het plannen en begeleiden van bezichtigingen
 • Het beantwoorden van vragen van potentiële kopers
 • Het voeren van de onderhandelingen over de vraagprijs

Dat is nog lang niet alles. Lees hier wat een makelaar allemaal voor je regelt en ontdek alles wat je moet weten over het verkopen van je huis.

Weten hoeveel jouw huis waard is? Bereken het binnen 1 minuut!

Ben je benieuwd naar de waarde van jouw huidige woning? Gebruik onze gratis waardebepaling om binnen 1 minuut de woningwaarde te berekenen. Het werkt als volgt: vul je naam, adres en e-mailadres in op het formulier. Wij halen vervolgens alle beschikbare gegevens over jouw woning op. Tegelijkertijd onderzoeken wij welke vergelijkbare woningen er de afgelopen tijd bij jou in de buurt zijn verkocht.

Nadat je het formulier hebt ingevuld, ontvang je van ons een e-mail met daarin jouw waarderapport + een handig overzicht van recente verkoopprijzen van vergelijkbare woningen in de buurt.

Tip: wil je iedere 2 maanden een update ontvangen over de actuele waarde van je woning? Vink dan de optie ‘Update waardestijging’ aan in het formulier. Zo bepaal je eenvoudig het beste moment voor het verkopen van je woning!

Wat is mijn huis waard?

Vergelijk makelaars in Maastricht

Waarom Mijn Verkoopmakelaar

 • Ontvang voorstellen van meerdere makelaars
 • Krijg vooraf duidelijkheid over kosten
 • Kies op basis van prestaties en resultaten
 • Ruim 3.000 mensen gingen je voor
 • Gratis & vrijblijvend

Kosten van een makelaar in Maastricht

Het tarief van een makelaar in Maastricht is gemiddeld 1.44% van de verkoopopbrengst.

Kosten per prijsklasse
Minder dan € 300.000
1.6%
Tussen € 300.000 en € 600.000
1.3%
Meer dan € 600.000
1.2%

In totaal komt dat gemiddeld neer op een bedrag van € 4.885, inclusief BTW en opstartkosten. Ben je benieuwd wat de gemiddelde makelaarskosten (courtages) zijn in andere steden van Nederland? Op onze pagina over de kosten van een makelaar lees je er alles over.

Uitgelichte makelaarskantoren in Maastricht

Pooters Makelaardij Maastricht

Dit kantoor bestaat sinds 2007 en heeft naast twee vestigingen in Maastricht ook een vestiging in Valkenburg. Samen bedienen de kantoren de woningmarkt van Maastricht, Valkenburg en Heuvelland. Pooters Makelaardij is in te schakelen als verkoopmakelaar en aankoopmakelaar. Voor waardebepalingen, taxaties, hypotheken en verzekeringen ben je ook bij ze aan het juiste adres. Verkopers krijgen toegang tot een persoonlijk account, waar ze de laatste ontwikkelingen van het verkooptraject kunnen volgen.

Het team bestaat uit 15 medewerkers, die alles op alles zetten om woningen bij een zo groot en relevant mogelijk publiek onder de aandacht te brengen. De woning wordt op een 8-tal huizensites geplaatst, waaronder Funda, Pararius, Jaap en Woonplein Limburg. Daarnaast wordt iedere woning gedeeld met de woningzoekers die zich bij Pooters Makelaardij hebben aangemeld. Daarnaast wordt de woning met het social media netwerk gedeeld. De makelaardij is, als enige verkoopmakelaar in de buurt, partner van ‘Expat Centre Maastricht Region’. Expats die een woning in omgeving Maastricht zoeken, komen op deze manier als eerste bij Pooters terecht.


Ben Mordang Makelaardij

De eigenaar Ben Mordang is na 20 jaar carrière in het bankwezen in 1998 een eigen makelaardij begonnen. Het full-service makelaarskantoor is hard gegroeid en heeft zich in 2009 aangesloten bij de NVM. Naast Ben zijn er nog drie familieleden werkzaam in dit familiebedrijf. Anita Mordang-Menning is er sinds 2007 met veel plezier werkzaam als office manager, en Louis Mordang werkt er als makelaar. Daarnaast volgt hij een opleiding tot taxateur. Als jongste in het team houdt hij zich daarnaast bezig met de innovatie van het makelaarsvak.

Marjo Daniels-Menning ondersteunt Ben bij zijn makelaarswerkzaamheden. Dat doet zij al sinds de start van de makelaardij, en nog steeds met veel plezier. Naar eigen zeggen zorgen de familieverhoudingen voor “een uitstekende samenwerking, waarbij we elkaar aanvullen” en “een vrolijke noot in ons leven”. De makelaardij beschikt over een handige app, die op Android beschikbaar is. Het kantoor is te bezoeken aan het Herdenkingsplein in Maastricht.


Boek en Offermans Makelaars Maastricht

Boek en Offermans is opgericht in 1975, en heeft dus al meer dan 40 jaar lang ervaring in het verkopen van huizen. Met 4 vestigingen van Noord- tot Zuid-Limburg zijn ze actief in de gehele provincie. Het kantoor in Maastricht is te vinden aan de Scharnerweg. Daarnaast is de makelaardij ook gevestigd in Heerlen, Venray en Venlo. Boek en Offermans Makelaars bestaat in totaal uit 30 medewerkers, die zich iedere dag vol enthousiasme en met veel ervaring inzetten voor huizenzoekers en -kopers.

Het makelaarskantoor is aangesloten bij de NVM en heeft een partnerschap bij Dynamis: een landelijk netwerk van vastgoedpartners waarbij wordt samengewerkt op het gebied van kennisdeling, opleidingen, marketing, research en acquisitie.


Damen Makelaardij

Damen Makelaardij is onderdeel van Damen en bestaat al bijna 100 jaar. De organisatie houdt zich ook bezig met hypotheken en verzekeringen. Damen is grootste makelaardij van Limburg en het team bestaat uit maarliefst 75 medewerkers. Het kantoor in Maastricht is gevestigd aan de Ambyerstraat Noord. Verkopers hebben gedurende het verkooptraject één vast aanspreekpunt, diegene kent het dossier van binnen en buiten. Verkopers genieten van een full-service verkoopbegeleiding, waarbij ze van A tot Z worden ontzorgd.

Tijdens het verkooptraject zet het kantoor graag een stap extra voor het beste verkoopresultaat. Zo wordt het huis verkoopklaar gemaakt, samen met de verkoper. Het makelaarskantoor heeft twee professionele fotografen in dienst, die goede foto’s van de woning schieten. Daarnaast zorgt Damen voor strakke brochures en wordt de woning gedeeld via social media. De makelaars bieden kijkers tijdens bezichtigingen een optimale ervaring, door samen met ze door de woning te lopen en uitgebreid de tijd te nemen.


Hypodomus Maastricht Lap & Pletsers

Deze NVM-makelaardij in Maastricht wordt gerund door Koen Lap en Mischa Pletsers. Ze zijn beide makelaar en taxateur. Hypodomus heeft ook vestigingen in de rest van Nederland, bijvoorbeeld in Amsterdam, Leiden en Breda. Huizenverkopers hebben de keuze uit drie verkoopdiensten: Basic, Comfort of All-Inclusive. Je bepaalt hierbij zelf welke taken je zelf uitvoert, en hebt hiermee invloed op de hoogte van de makelaarskosten.

In het Basic-pakket ben je zelf verantwoordelijk voor een aantal stappen in het verkoopproces, zoals het maken van foto’s, het begeleiden van bezichtigingen en het doen van de onderhandelingen. In het Comfort-pakket plaats je zelf het verkoopbord en begeleid je de eerste bezichtigingen. De rest neem de makelaardij voor je uit handen. In het All-Inclusive-pakket neemt Hypodomus alles voor je uit handen. Goed om te weten: Lap en Pletsers zijn ook buiten kantoortijden en in het weekend beschikbaar.


Mijn huis en ik Makelaars Maastricht

Deze makelaardij ligt aan de Sint Annalaan in Maastricht. De eigenaresse Daniëlle Damman is sinds 2009 werkzaam als makelaar in Maastricht. Samen met 8 medewerkers is dit een grote makelaardij in de regio. Het hele team is in het bezit van het Makelaar / Taxateur diploma of is daarvoor in opleiding.

De makelaardij zorgt voor professionele, actuele foto’s en duidelijke plattegronden van de woning. Wanneer nodig, kunnen verkopers (tegen betaling) gebruik maken van woningstyling. Woningstyling heeft een positief effect op de (snelle) verkoop van woningen. Uit onderzoek blijkt dat 70% van de woningen die langer dan 1,5 jaar te koop staan en niet zijn verkocht, na woningstyling binnen 3 maanden wordt verkocht.


Gewoon Makelaardij Maastricht

Dit onafhankelijke makelaarskantoor heeft een locatie in Geulle en Venlo. geWOON bedient vanuit daar ook de Maastrichtse woningmarkt. Het jonge team bestaat uit 8 medewerkers, met elk een eigen expertise. geWOON heeft een afdeling makelaardij en een afdeling verzekeren. Bij deze makelaardij kun je kiezen uit een full-service pakket, waarbij je als verkoper volledig wordt ontzorgd, en voor het ‘zelfverkooppakket’. Bij dit laatste pakket voer je zelf een aantal taken uit, zoals het begeleiden van bezichtigingen en het voeren van de onderhandelingen. Dit pakket sluit je af voor een courtage van 0,5% van de vraagprijs.

geWOON Makelaardij Maastricht plaatst woningen op verschillende woningsites, zoals Funda, Pararius, Huislijn en Huizenzoeker. Naast de bovengenoemde pakketten, kun je altijd kiezen voor uitbreiding met een extra service. Denk aan 360 graden fotografie, video, 3D plattegronden en hardcopy brochures.


Top Makelaars Maastricht

Jeroen Olislagers en Marcel Stemkens zijn de makelaars op de locatie van Top Makelaars in Maastricht. Het makelaarskantoor ligt aan de Sibemaweg. Inge Ramakers is als makelaar werkzaam de op locatie van Top Makelaars in Geleen. De makelaardij is werkzaam in de gehele regio Zuid-Limburg. Het kantoor begeleidt woningbezitters bij het verkopen en verhuren van hun huis.

Top Makelaars Maastricht heeft een uniek verkoopplan, genaamd het ‘Unieke Garantie Systeem’. Voor een snelle verkoop van woningen gaan de makelaars hierbij zelf actief op zoek naar geïnteresseerden. Dit arbeidsintensieve proces werpt zijn vruchten af, en werkt voor huizen in verschillende prijsklassen en afmetingen.


Foto door: Metro Centric

 

Makelaars in de buurt van Maastricht:

 

For English:

 

Veelgestelde vragen

 • Hoeveel makelaars zijn er actief in Maastricht?

  Er zijn in Maastricht 21 makelaars actief. Niet al deze makelaars zijn ook echt gevestigd in Maastricht. Sommige makelaarskantoren werken vanuit omliggende plaatsen.

 • Wat kost een makelaar in Maastricht?

  Een makelaar in Maastricht rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1.44% van de opbrengst.

  Het tarief dat een makelaar in Maastricht rekent voor het verkopen van een huis of appartement komt gemiddeld neer op € 4.885. Dit is het totale bedrag aan kosten, inclusief BTW en eventuele opstartkosten.

Antoine Steenkamer
Antoine Steenkamer
Publicatiedatum: 30 augustus 2023

Bekend van

Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
Vul jouw postcode in:
 • Gratis
 • Onafhankelijk
 • Vrijblijvend
 • Snel