Huis verkopenVergelijk makelaarsAankoopmakelaarAmsterdamUtrechtRotterdamDen HaagAlmereEindhovenHaarlemLeidenDen BoschGroningenNijmegenHeerlen
Straat in het centrum van Maastricht

Huis verkopen in Maastricht

Ben jij van plan om binnenkort je huis te verkopen in Maastricht? Mijn Verkoopmakelaar helpt je de beste verkoopmakelaar in Maastricht te vinden. Vul jouw postcode en huisnummer in en ontvang voorstellen van verkoopmakelaars bij jou in de buurt, geheel gratis en vrijblijvend. Vergelijk de snelheid van verkoop, kosten en beoordelingen en bepaal met welke partij jij jouw huis in Maastricht wilt verkopen.

Al 25 verkopers uit Maastricht hebben hun huis verkocht via Mijn Verkoopmakelaar

Over het verkopen van een woning in Maastricht

Benieuwd naar de gemiddelde verkoopsnelheid, verkoopprijzen en vierkantemeterprijzen voor woningen in Maastricht? Of naar de kosten voor het verkopen van je huis in Maastricht? Wij houden het met precisie voor je bij! Vergelijk de data met die van andere steden en weet waar je ongeveer aan toe bent bij het verkopen van je huis. Lees hier hoe het er in ±city momenteel voor staat:

Vierkante meter prijs
€ 2.640
Gemiddelde opbrengst
€ 319.021
Gemiddeld tarief
€ 4.421

Snel je huis verkopen in Maastricht

Heb je haast met het verkopen van je huis in Maastricht, bijvoorbeeld omdat je dubbele lasten hebt of binnenkort naar het buitenland verhuist? Om je woning zo snel mogelijk te verkopen, is het belangrijk om de juiste makelaar te kiezen. Bij Mijn Verkoopmakelaar houden we (onder andere) de gemiddelde verkoopsnelheid van makelaars voor je bij. Bovendien ben je bij ons geen tijd kwijt aan het leggen van contact met makelaars en het vergelijken van hun aanbiedingen. Via ons portaal selecteer je eenvoudig en snel de partij die bij jou past. Sneller je huis verkopen in Maastricht is haast niet mogelijk!

Nadat je je bij ons hebt aangemeld, krijg je van meerdere verkoopmakelaars uit Maastricht een reactie met daarin hun tarief, gemiddelde verkoopopbrengst én verkoopsnelheid. Vervolgens kies je binnen 2 dagen de makelaar die jouw woning in Maastricht het snelst verkoopt.

Tip: voeg duidelijke foto’s toe bij je aanmelding, zodat makelaars uit Maastricht jou direct een goede inschatting kunnen geven van de verkoopkansen en realistische opbrengst. Zo ben je geen tijd kwijt aan het ontvangen van de makelaar bij jou thuis. Ga je binnenkort foto’s schieten? Lees dan snel onze tips voor het verkoopklaar maken van je huis.

Wat levert het verkopen van een huis in Maastricht op?

Het verkopen van een woning in Maastricht levert gemiddeld € 319.021 op.

Gemiddelde vierkantemeterprijs in Maastricht

Een goede manier om huizenprijzen in Maastricht met andere steden te vergelijken, is aan de hand van de vierkantemeterprijs. In Maastricht bedraagt de gemiddelde vierkantemeterprijs € 2.640 per m². Deze prijs kan verschillen per stadsdeel.

De vierkantemeterprijs van een appartement in Maastricht verschilt per grootte van de woning. Kleine woningen leveren in Maastricht meer op per vierkante meter, dan grotere woningen.

Grootte woningPrijs per m2
Minder dan 60 m² € 3.276
Tussen 60 m² en 100 m² € 3.204
Tussen 100 m² en 200 m² € 2.434
Meer dan 200 m² € 1.700

De opbrengst van de verkoop in Maastricht is via een makelaar van Mijn Verkoopmakelaar gemiddeld 0% hoger dan vooraf door de makelaars wordt ingeschat.

De staat van de woning

Naast de gemiddelde vierkantemeterprijs, is de staat van de woning een belangrijke factoren voor het (snel) verkopen van jouw huis en de hoogte van de verkoopprijs. Het kan verstandig zijn om achterstallig onderhoud aan de woning te verhelpen, voordat je de woning in Maastricht ter verkoop aanbiedt. Voor een woning die “af” is, leggen kopers meer geld neer. Bovendien doen ze sneller een bod. Er zijn nog vele tips waarmee je jouw huis in Maastricht extra aantrekkelijk maakt voor de verkoop. In ons artikel over het verkoopklaar maken van je woning lees je alle tips. Natuurlijk kun je ook altijd bij je makelaar terecht voor tips en tricks.

Het aantal potentiële kijkers en kopers

Onderschat niet hoe belangrijk goede foto’s (en eventueel video’s) zijn voor het ontvangen van een goede verkoopopbrengst. Hoe meer potentiële kijkers en kopers, hoe meer kans op een goed bod. Door in zee te gaan met een makelaar met een groot netwerk binnen de juiste doelgroep, vergroot je de kans op een snelle en geslaagde verkoop ook aanzienlijk. een goede makelaar adviseert je ook over de beste strategie met de vraagprijs en helpt je strategisch bij de onderhandelingen. Dit draagt allemaal bij aan de uiteindelijke verkoopopbrengst van jouw huis in Maastricht.

Een huis verkopen in Maastricht via een makelaar

De meeste verkopers in Maastricht schakelen een makelaar in voor de verkoop van hun huis.

Een makelaar neemt niet alleen veel werk uit handen, maar een goede makelaar kan jouw woning sneller verkopen voor een betere opbrengst dan je dat zelf kan.

Op Mijn Verkoopmakelaar helpen we je om uit alle makelaars die actief zijn in Maastricht, de beste te selecteren voor de verkoop.

Vind een makelaar voor het verkopen van je huis in Maastricht

Vul hieronder je postcode en huisnummer in:

Waarom Mijn Verkoopmakelaar

 • Ontvang voorstellen van meerdere makelaars
 • Krijg vooraf duidelijkheid over kosten
 • Kies op basis van prestaties en resultaten
 • Ruim 3.000 mensen gingen je voor
 • 7% hogere verkoopopbrengst
 • Gratis & vrijblijvend

Kosten van het verkopen van een woning in Maastricht

Gemiddeld vraagt een makelaar in Maastricht een courtage van 1.46% van de verkoopopbrengst voor het verkopen van een appartement in Maastricht.

De kosten van het verkopen van een huis in Maastricht zijn gemiddeld € 4.421. Dit bedrag is in inclusief BTW.

Dit zijn de top-5 makelaars voor het verkopen van een huis in Maastricht

Dit zijn de 5 beste makelaars voor het verkopen van jouw huis in Maastricht.

 1. Pooters Makelaardij / Pro Housing
 2. MIJN HUIS en ik
 3. Topmakelaars Jeroen Olislagers
 4. Dejong Vastgoedprojecten
 5. Schneiders Makelaardij

De lijst is samengesteld op basis van verkoopaantallen, snelheid, opbrengst en beoordelingen van eerdere verkopers op Mijn Verkoopmakelaar.

Foto bovenaan door: Dimitris Karagiorgos

Veelgestelde vragen over het verkopen van een huis in Maastricht

 • Wat levert het verkopen van een huis in Maastricht op?

  Een woning in Maastricht levert gemiddeld € 319.021 op bij verkoop. De gemiddelde vierkantemeterprijs van een woning in Maastricht is: € 2.640 per m2.

  De exacte opbrengst van een woning hangt onder andere af van de locatie, de grootte, de staat van het huis en de ruimtelijke indeling.

 • Hoe snel is een huis in Maastricht verkocht?

  Het vekopen van een woning in Maastricht duurt gemiddeld ****.

Antoine Steenkamer
Antoine Steenkamer
Publicatiedatum: 25 januari 2022

Bekend van

Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
Vul jouw postcode in:
 • Gratis
 • Onafhankelijk
 • Vrijblijvend
 • Snel