AmsterdamAmersfoortRotterdamUtrechtDen HaagBredaDen BoschAlmereGroningenEindhovenTilburgApeldoorn
Binnenplaats in Zwolle

Huis verkopen in Zwolle

Is het tijd om jouw huis te verkopen in Zwolle? Dan zit je goed bij Mijn Verkoopmakelaar! Hier vergelijk je eenvoudig de beste verkoopmakelaars in Zwolle, die jou kunnen helpen met het snel verkopen van jouw huis, voor een goede verkoopprijs. Zo werkt het: meld je woning in Zwolle aan via onderstaande tool, en ontvang reacties van verkoopmakelaars bij jou in de buurt. Geheel gratis en vrijblijvend!

Over het verkopen van een woning in Zwolle

Wij houden de actuele cijfers van verkochte woningen in Zwolle voor je bij. Denk aan de gemiddelde vierkantemeterprijs en kosten voor het verkopen van huizen in deze stad. Je leest er ook wat de gemiddelde snelheid en opbrengst is bij het verkopen van een woning in Zwolle. Check de actuele data hier:

Verkoopsnelheid
40 dagen
Vierkante meter prijs
€ 4.867
Gemiddelde opbrengst
€ 510.327
Gemiddeld tarief
€ 5.210

Snel je huis verkopen in Zwolle

Wil je je huis snel verkopen? Dan zit je goed bij Mijn Verkoopmakelaar. Het verkopen van een woning in Zwolle kan razendsnel! Heb je haast bij het verkopen van je huis, dan hebben we een aantal tips voor je:

1. Bespaar tijd met het vergelijken en kennismaken met makelaars, door je aan te melden bij Mijn Verkoopmakelaar. In plaats van dat jij contact legt met makelaars, nemen zij contact met jou op.

2. Wij houden voor je bij welke partijen het snelste huizen verkopen in Zwolle. Op basis van deze info kies je eenvoudig de makelaar waarmee je de grootste kans hebt om jouw huis zo snel mogelijk te verkopen voor een goede prijs.

3. Voeg duidelijke foto’s toe bij jouw aanmelding, zodat de aangesloten makelaars je direct een goede inschatting kunnen geven van de verkoopopbrengsten overwaarde en de snelheid van verkoop. Bovendien vergroot je hiermee de kans op reacties, wat de snelheid ten goede komt.

Het verkopen van een huis in Zwolle duurt via Mijn Verkoopmakelaar gemiddeld 40 dagen. Wil je meer tips voor het zo snel mogelijk verkopen van je huis? Lees dan ons artikel over snel je huis verkopen.

Wat levert het verkopen van een huis in Zwolle op?

Momenteel gaan de huizen in Zwolle als warme broodjes over de toonbank. Ben jij van plan om je woning te verkopen in deze stad, dan is de kans groot dat je overwaarde creëert. Het verkopen van een woning in Zwolle levert momenteel gemiddeld € 510.327 op. Voor welke verkoopprijs jouw woning in Zwolle wordt verkocht, hangt af van meerdere factoren, zoals de oppervlakte, de vierkantemeterprijs, de staat van de woning, de ligging én het aantal potentiële kijkers en kopers.

Gemiddelde vierkantemeterprijs in Zwolle

Een goede manier om huizenprijzen in Zwolle met andere steden te vergelijken, is aan de hand van de vierkantemeterprijs. In Zwolle bedraagt de gemiddelde vierkantemeterprijs € 4.867 per m². Deze prijs kan verschillen per stadsdeel.

De vierkantemeterprijs van een appartement in Zwolle verschilt per grootte van de woning. Kleine woningen leveren in Zwolle meer op per vierkante meter, dan grotere woningen.

Grootte woningPrijs per m2
Minder dan 60 m² € 5.681
Tussen 60 m² en 100 m² € 8.862
Tussen 100 m² en 200 m² € 3.445

De opbrengst van de verkoop in Zwolle is via een makelaar van Mijn Verkoopmakelaar gemiddeld 102% hoger dan vooraf door de makelaars wordt ingeschat.

De staat van de woning

Naast de gemiddelde vierkantemeterprijs, is de staat van de woning een belangrijke factoren voor het (snel) verkopen van jouw huis en de hoogte van de verkoopprijs. Het kan verstandig zijn om achterstallig onderhoud aan de woning te verhelpen, voordat je de woning in Zwolle ter verkoop aanbiedt. Voor een woning die “af” is, leggen kopers meer geld neer. Bovendien doen ze sneller een bod. Er zijn nog vele tips waarmee je jouw huis in Zwolle extra aantrekkelijk maakt voor de verkoop. In ons artikel over het verkoopklaar maken van je woning lees je alle tips. Natuurlijk kun je ook altijd bij je makelaar terecht voor tips en tricks.

Het aantal potentiële kijkers en kopers

Onderschat niet hoe belangrijk goede foto’s (en eventueel video’s) zijn voor het ontvangen van een goede verkoopopbrengst. Hoe meer potentiële kijkers en kopers, hoe meer kans op een goed bod. Door in zee te gaan met een makelaar met een groot netwerk binnen de juiste doelgroep, vergroot je de kans op een snelle en geslaagde verkoop ook aanzienlijk. een goede makelaar adviseert je ook over de beste strategie met de vraagprijs en helpt je strategisch bij de onderhandelingen. Dit draagt allemaal bij aan de uiteindelijke verkoopopbrengst van jouw huis in Zwolle.

Beoordelingen van verkopers in Zwolle

Makelaars in Zwolle krijgen een gemiddelde beoordeling van 5 sterren. Alle beoordelingen zijn van verkopers uit Zwolle die via Mijn Verkoopmakelaar hun makelaar hebben gekozen.

Een huis verkopen in Zwolle via een makelaar

De meeste verkopers in Zwolle schakelen een makelaar in voor de verkoop van hun huis.

Een makelaar neemt niet alleen veel werk uit handen, maar een goede makelaar kan jouw woning sneller verkopen voor een betere opbrengst dan je dat zelf kan.

Op Mijn Verkoopmakelaar helpen we je om uit alle makelaars die actief zijn in Zwolle, de beste te selecteren voor de verkoop.

Wat is mijn huis waard?

Vind een makelaar voor het verkopen van je huis in Zwolle

Beantwoord de vragen en ontvang reacties van makelaars:

Waarom Mijn Verkoopmakelaar

 • Ontvang voorstellen van meerdere makelaars
 • Krijg vooraf duidelijkheid over kosten
 • Kies op basis van prestaties en resultaten
 • Ruim 3.000 mensen gingen je voor
 • Gratis & vrijblijvend

Kosten van het verkopen van een woning in Zwolle

Gemiddeld kost het verkopen van een huis via een makelaar in Zwolle rekent gemiddeld 1.16% van de verkoopopbrengst.

Het verkopen van een huis in Zwolle kost gemiddeld € 5.210. Dit bedrag is in inclusief BTW én inclusief opstartkosten

Verkooptransacties in Zwolle

Op Mijn Verkoopmakelaar wordt de opbrengst van een verkoop vergeleken met de belofte die een makelaar vooraf heeft gemaakt.

Makelaars op Mijn Verkoopmakelaar leveren in 48% van de gevallen meer op dan ze vooraf beloven.

Koningin Máximastraat 14, Zwolle- Verkoop
1 maand geleden verkocht
95%van de vraagprijs (€ 775.000)
Binnen 52 dagen verkocht
Windesheimstraat 18, Zwolle- Verkoop
3 maanden geleden verkocht
+7%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 475.000)
Binnen 13 dagen verkocht
Leliestraat 116, Zwolle- Verkoop
3 maanden geleden verkocht
+6%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 425.000)
Binnen 12 dagen verkocht
Gemiddeld leveren makelaars in Zwolle 102% op van wat zij voor de verkoop beloofd hebben.

Dit zijn de top-5 beste makelaars voor het verkopen van een huis in Zwolle

Dit is de top-5 beste makelaars voor het verkopen van jouw huis in Zwolle.

 1. Rodenburg Makelaars Zwolle
 2. Veerman Makelaardij OG
 3. Bakker van Duren Makelaardij
 4. Van Swoll Makelaars
 5. Margadant Makelaardij

Dit overzicht van makelaars is gemaakt op basis van hoe goed de makelaars presteren in Zwolle via Mijn Verkoopmakelaar.

Op basis van het aantal verkopen, de snelheid van de verkoop van de woningen, de opbrengst ten opzichte van de belofte vooraf en de beoordelingen van eerdere verkopers in Zwolle op Mijn Verkoopmakelaar is deze lijst samengesteld.

Foto bovenaan door: Jim McDougall

Veelgestelde vragen over het verkopen van een huis in Zwolle

 • Wat levert het verkopen van een huis in Zwolle op?

  Een woning in Zwolle levert gemiddeld € 510.327 op bij verkoop. De gemiddelde vierkantemeterprijs van een woning in Zwolle is: € 4.867 per m2.

  De exacte opbrengst van een woning hangt onder andere af van de locatie, de grootte, de staat van het huis en de ruimtelijke indeling.

 • Hoe snel is een huis in Zwolle verkocht?

  Het vekopen van een woning in Zwolle duurt gemiddeld 40 dagen.

Antoine Steenkamer
Antoine Steenkamer
Publicatiedatum: 25 januari 2022

Bekend van

Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
Vul jouw postcode in:
 • Gratis
 • Onafhankelijk
 • Vrijblijvend
 • Snel