AmsterdamAmersfoortRotterdamUtrechtDen HaagBredaDen BoschAlmereGroningenEindhovenTilburgApeldoorn

Makelaar in Utrecht Leidsche Rijn

Makelaar in Utrecht Leidsche Rijn

Ben je op zoek naar een professionele, betrouwbare makelaar om jouw woning in Utrecht Leidsche Rijn te verkopen? Op deze pagina vind je de top 10 van de beste makelaars in dit stadsdeel van Utrecht. Ook vind je informatie over de gemiddelde kosten van makelaars, de gemiddelde courtage die ze vragen én de gemiddelde woningwaarde in Utrecht Leidsche Rijn. Bovendien geven we handige tips die jou kunnen helpen om jouw huis succesvol te verkopen.

 • Er zijn ongeveer 222 makelaarskantoren actief in Utrecht
 • Het kost gemiddeld €5.333 om een huis in Utrecht Leidsche Rijn te verkopen
 • De gemiddelde courtage die een Utrechtse makelaar rekent is 1,03% van de verkoopopbrengst


Dit zijn de top-10 beste makelaars in Utrecht Leidsche Rijn

We willen je helpen om een goede makelaar te kiezen voor het verkopen van je huis in Leidsche Rijn. Dus hebben we de top-10 van de beste makelaars in dit stadsdeel voor je op een rijtje gezet! De lijst is samengesteld op basis van wat andere mensen van de makelaars vonden, plus hun prestaties en reviews op websites. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt!

 1. Rosenberg Van Leusden Makelaars
 2. Hollands Best Makelaars & Taxateurs
 3. VeldhuizenKoot Makelaars Utrecht
 4. Punt Makelaars
 5. Brecheisen Makelaars
 6. Leidsche Rijn Makelaars
 7. Baluwe Eijk
 8. De Koning Makelaars
 9. NKM Woonaccent Makelaars
 10. Welwonend

Wij hebben de lijst handmatig samengesteld uit alle makelaars die actief zijn in Utrecht Leidsche Rijn. Wil je weten welke makelaars de lijst aanvoeren in heel Utrecht? Je leest het op onze pagina over de beste makelaars uit Utrecht.


Ontvang voorstellen van de beste makelaars van Utrecht Leidsche Rijn

 • Ontvang voorstellen van meerdere makelaars
 • Krijg vooraf duidelijkheid over kosten
 • Kies op basis van prestaties en resultaten
 • Ruim 3.000 mensen gingen je voor
 • Gemiddeld 2% hogere verkoopopbrengst
 • Gratis & vrijblijvend

 • Gratis
 • Snel
 • Vrijblijvend
 • Onafhankelijk


Waarom een makelaar inschakelen?

Het is een uitdaging om je huis vlug en voor een goede prijs te verkopen. Er zijn veel zaken waar je rekening mee moet houden en je moet een aantal belangrijke beslissingen nemen. Door een makelaar in te schakelen, kun je profiteren van hun kennis en ervaring. Dit kan je veel stress en zorgen besparen. Daarom kiezen de meeste verkopers voor het verkopen van hun woning via een verkoopmakelaar.

Een makelaar kan je bij veel zaken helpen, waaronder:

 • Het voorbereiden van de verkoop, zoals het maken van foto's (en eventueel video) en het inmeten van je huis
 • Het bepalen van de juiste verkoopstrategie en prijs, in samenwerking met jou
 • Het plaatsen van jouw woning op huizensites (wist je dat je alleen met een makelaar je woning op Funda kunt plaatsen?)
 • Het plannen en begeleiden van bezichtigingen
 • Het onderhandelen wanneer er een bod op je huis wordt uitgebracht (natuurlijk in overleg met jou)
 • Het opstellen van het koopcontract

Maar er is nog meer! Ontdek wat een makelaar nog meer voor je kan betekenen.


Alles wat je moet weten om je huis te verkopen in Utrecht Leidsche Rijn

De huizenprijzen in Utrecht zijn de afgelopen jaren flink gestegen. De woningen worden nog steeds boven de vraagprijs verkocht. Dit maakt het een gunstig moment om jouw appartement of woonhuis in Leidsche Rijn te verkopen. Op onze website vind je tal van artikelen die je informeren over zaken waar je mee te maken krijgt als je je woning in Utrecht gaat verkopen. Denk aan het bepalen van de juiste vraagprijs, het verkoopklaar maken van je huis, het opknappen van je woning voor verkoop, het verkopen van een verhuurd huis en tips om extra snel je huis te verkopen. Lees je in en ga goed voorbereid het verkooptraject in!

Ben je nog op zoek naar een verkoopmakelaar? Mijn Verkoopmakelaar helpt je om gemakkelijk en snel de beste makelaars in jouw stadsdeel te vinden. Lees hier hoe je gratis en vrijblijvend gebruikmaakt van onze dienst.Gemiddelde makelaarskosten in Utrecht Leidsche Rijn

Meestal betaal je geen vast bedrag voor de diensten van een makelaar, maar een percentage van de verkoopprijs. Dit wordt een makelaarscourtage genoemd. In Utrecht hanteren makelaars gemiddeld een courtage van 1,03% van de verkoopopbrengst. Het gemiddelde bedrag dat een makelaarskantoor in rekening brengt voor de verkoop van een woning in Utrecht, inclusief BTW, is € 5.333. Wil je meer informatie over deze kosten, lees dan ons artikel over de kosten van een verkoopmakelaar


Vind de beste makelaar voor de juiste prijs

Je kunt tot wel €1.700 verschil zien in de kosten tussen diverse makelaarskantoren. Als je op zoek bent naar manieren om te besparen op de kosten, maar nog steeds hoogwaardige dienstverlening en kwaliteit wilt, dan is Mijn Verkoopmakelaar de plek voor jou. De makelaars die met ons samenwerken zijn gecontroleerd op betrouwbaarheid en bieden scherpe courtages, omdat ze met andere makelaars op het platform concurreren. Dit kan je tot wel 40% besparen op makelaarskosten. Handig, hè?

 

Hoe het werkt

Vul je gegevens in en meld je woning aan bij Mijn Verkoopmakelaar. Hierdoor worden de beste makelaars in jouw buurt op de hoogte gesteld van jouw verkoopaanvraag. Vervolgens zullen zij je een voorstel doen met informatie over de verkoopkansen van je woning, de makelaarskosten en een geschatte verkoopprijs. Dit is allemaal gratis en vrijblijvend, dus je kunt rustig kijken wat voor jou de beste optie is.

Deze stappen loop je door:

 1. Vul je postcode en huisnummer in
 2. Vul details over je woning in en voeg (optioneel) foto’s toe
 3. Ontvang reacties van makelaars uit de buurt, inclusief waardeindicatie en makelaarskosten
 4. Nodig makelaar(s) uit om bij jou thuis langs te komen
 5. Goede match met een makelaar? Schakel deze in voor de verkoop van je woning!

Voorbeeldreacties van makelaars op een aangeboden woning bij Mijn Verkoopmakelaar

Voordelen

 • Je hoeft makelaars niet zelf te benaderen. Dit bespaart je veel tijd en moeite. 
 • Het is extra eenvoudig om de verschillende diensten van makelaars met elkaar te vergelijken.
 • De aangesloten makelaars zijn zorgvuldig gecheckt op betrouwbaarheid, dus je weet dat je met een professional te maken hebt.
 • Via ons platform bespaar je tot wel 40% aan kosten voor een makelaar, omdat zij concurrerende en scherpe courtages rekenen.
 • Met de hulp van de beste makelaars haal je het beste eindresultaat voor de verkoop van jouw huis.

Tip: Voeg foto's toe om de kans op reacties van makelaars te vergroten, want met foto's kunnen zij beter inschatten wat de verkoopkansen zijn.

Lees meer over hoe Mijn Verkoopmakelaar werkt.


Vind snel een goede makelaar in Leidsche Rijn

 • Ontvang voorstellen van meerdere makelaars
 • Krijg vooraf duidelijkheid over kosten
 • Kies op basis van prestaties en resultaten
 • Ruim 3.000 mensen gingen je voor
 • Gemiddeld 2% hogere verkoopopbrengst
 • Gratis & vrijblijvend

 • Gratis
 • Snel
 • Vrijblijvend
 • Onafhankelijk


Over Utrecht Leidsche Rijn

Utrecht Leidsche Rijn is een jonge, moderne woonwijk aan de westkant van Utrecht. Het is een populaire plek om te wonen vanwege de goede bereikbaarheid en de vele voorzieningen in de buurt. In Leidsche Rijn vind je veel verschillende soorten woningen, van appartementen tot ruime gezinswoningen.

De wijk is vooral populair onder gezinnen en jonge professionals. Er zijn veel gezinnen met jonge kinderen die genieten van de kindvriendelijke omgeving en de vele speeltuinen en parken in de buurt. Daarnaast is er ook een groot aantal jonge professionals te vinden die er graag wonen vanwege de gunstige ligging (dichtbij het centrum van Utrecht) en de vele kantoren in de buurt.

In Leidsche Rijn vind je ook veel voorzieningen, zoals scholen, kinderdagverblijven, sportverenigingen, winkels en horeca. Het gebied is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en de snelweg, waardoor het ook populair is onder forenzen die werken in Utrecht of omringende steden.

Al met al is het wonen in Utrecht Leidsche Rijn vooral geschikt voor mensen die houden van een moderne, kindvriendelijke omgeving met veel voorzieningen en goede bereikbaarheid.

 

Goede makelaars in Utrecht Leidsche Rijn

Qua makelaars moet je in Utrecht Leidsche Rijn even goed opletten. Niet alle makelaars zijn namelijk even actief. Hierdoor zijn ze nét niet op de hoogte van de laatste prijsontwikkelingen.

Een paar makelaars willen we uitlichten:

 

VelhuizenKoort Makelaars

Robert Veldhuizen en Ko Koot hebben samen VeldhuizenKoot opgericht. Robert wilde dat al vanaf dat hij 12 jaar was. Samen helpen zij huizenverkopers in Leidsche Rijn.


Rosenberg Van Leeusden Makelaars

Afgekort: RVL, is een middelgroot makelaarskantoor actief in Utrecht én Leidsche Rijn. Het team bestaat uit 6 medewerkers die klaarstaan voor aan- en verkoopvragen. 

Je vindt de vestiging van RVL aan de Saffraanweg.


Punt Makelaars

Dit makelaarskantoor is gevestigd  in de Meern, op de Meerndijk. Vanuit dit kantoor bestieren zij de woningmarkt in Leidsche Rijn.

De vestiging in de Meern bestaat uit 5 medewerkers en wordt geleid door Eertze Houpst.


Brecheisen Makelaars

DIt grote kantoor uit Utrecht, is ook actief in Leidsche Rijn. De makelaardij verschijnt af en toe in de media. Zo werden zij bijvoorbeeld geinterviewd door RTV Utrecht voor een item over de makelaardij.


 Buurten in Utrecht: Lees meer over de aankoop of verkoop van je woning:Veelgestelde vragen over het huis verkopen in Leidsche Rijn

 • Hoeveel makelaars zijn er actief in Leidsche Rijn?

  Er zijn in Utrecht 222 makelaars actief. Niet al deze makelaars zijn ook echte gevestigd in Utrecht. Sommige makelaarskantoren werken vanuit omliggende plaatsen.

 • Hoe hoog is de makelaarscourtage in Leidsche Rijn gemiddeld?

  Een makelaar in Leidsche Rijn rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,03% van de opbrengst.

 • Wat kost het verkopen van een huis in Leidsche Rijn?

  Het tarief dat een makelaar in Leidsche Rijn rekent voor het verkopen van een huis of appartement komt gemiddeld neer op €5.333. Dit is het totale bedrag aan kosten, inclusief BTW en eventuele opstartkosten.

 • Makelaars in Leidsche Rijn vergelijken - hoe doe ik dat?

  Door je huis hier aan te melden. Je krijgt dan reacties van de makelaars uit Utrecht Leidsche Rijn. Vervolgens kun je de reacties van de makelaars vergelijken op opbrengst, aanpak en kosten.

Bekend van

Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
Vul jouw postcode in:
 • Gratis
 • Onafhankelijk
 • Vrijblijvend
 • Snel