AmsterdamAmersfoortRotterdamUtrechtDen HaagBredaDen BoschAlmereGroningenEindhovenTilburgApeldoorn

Makelaar in Utrecht Overvecht

Makelaar in Utrecht Overvecht


Ben je op zoek naar een goede makelaar in Utrecht Overvecht? Wij hebben de beste makelaars van deze wijk voor je verzameld aan de hand van hun resultaten. Handig, hè? De beste makelaar vinden was nog nooit zo eenvoudig én objectief. Lees ook alles over de gemiddelde makelaarskosten, courtage en woningwaarde in en onze tips voor een geslaagde verkoop van jouw woning in Overvecht.

 • Er zijn 222 makelaarskantoren actief in Utrecht
 • Het kost gemiddeld 5.349om je huis te verkopen in Utrecht Oost
 • De gemiddelde courtage die een makelaar rekent in Utrecht Oost is 1,03%


Dit zijn de beste makelaars in Utrecht Overvecht

Waarom vertrouwen op de mooie praatjes van een makelaar, wanneer we hun prestaties zwart op wit hebben? Hieronder vind je een overzicht van de beste makelaarskantoren die actief zijn in Utrecht Overvecht. Deze kantoren zijn niet allemaal gevestigd in deze buurt, maar ze zijn er wel actief.

We hebben deze makelaarskantoren geselecteerd op basis van het aantal verkopen in Overvecht, de snelheid van de verkopen, de verkoopprijzen en beoordelingen van eerdere verkopers.

 1. RenkemaJansen
 2. Walton Makelaars
 3. LEF Makelaars
 4. Kraaijkamp Makelaars
 5. Van Den Horn Makelaardij
 6. CF Makelaardij
 7. Makelaarswinkel
 8. Carin Fabisch Makelaardij
 9. Domvast Makelaars
 10. Wij Makelaardij

Wil je weten welke makelaars de lijst aanvoeren in heel Utrecht? Je leest het op onze pagina over de beste makelaars van Utrecht.


Ontvang voorstellen van de beste makelaars in Utrecht Overvecht

 • Ontvang voorstellen van meerdere makelaars
 • Krijg vooraf duidelijkheid over kosten
 • Kies op basis van prestaties en resultaten
 • Ruim 3.000 mensen gingen je voor
 • Gemiddeld 2% hogere verkoopopbrengst
 • Gratis & vrijblijvend

 • Gratis
 • Snel
 • Vrijblijvend
 • Onafhankelijk


Heb ik een makelaar nodig?

Hoewel het mogelijk is om je huis zonder makelaar te verkopen, kiezen de meeste mensen ervoor om er wel een in te schakelen. Dit komt doordat een makelaar je voorziet van de expertise die nodig is tijdens het hele verkoopproces. Met een makelaarskantoor aan je zijde voel je je veiliger en bespaar je jezelf veel stress en gedoe.

Een makelaar helpt je bijvoorbeeld bij de volgende stappen:

 • Voorbereiding van de verkoop, zoals het maken van foto’s en het inmeten van de woning
 • Bepalen van de juiste verkoopstrategie en vraagprijs (in samenspraak met jou)
 • Plaatsing van de woning op huizensites (op Funda kan dit enkel via de makelaar)
 • Plannen en begeleiden van bezichtigingen
 • Onderhandelen bij biedingen (in samenspraak met jou)
 • Opstellen van het koopcontract

Maar dat is nog niet alles. Hier kun je lezen hoe een makelaar je kan helpen bij de verkoop. De meeste makelaars bieden een full-service pakket aan, waarbij ze je gedurende het hele verkoopproces bijstaan. Andere makelaars bieden de mogelijkheid om tegen een gereduceerd tarief deeldiensten af te nemen. In dat geval helpen ze je bij een aantal stappen en neem je zelf de overige taken op je.


Alles wat je moet weten voor het succesvol verkopen van jouw woning in Overvecht

Overvecht heeft een relatief jonge bevolking met veel gezinnen en een diverse culturele achtergrond. De wijk is ook populair bij studenten vanwege de nabijheid van de Universiteit Utrecht en Hogeschool Utrecht.

De wijk heeft een gevarieerd woningaanbod met zowel huur- als koopwoningen. Er staan onder andere portiekwoningen, galerijflats, eengezinswoningen en appartementen. De wijk heeft in de afgelopen jaren veel vernieuwing ondergaan en er zijn nieuwe woningen bij gekomen. Het is dan ook een gewilde buurt onder diverse doelgroepen: van gezinnen tot jonge professionals en ouderen. 

Nog op zoek naar een goede makelaar in Utrecht Overvecht? Via Mijn Verkoopmakelaar vind je snel de beste makelaars uit de buurt. Lees hieronder hoe je gratis en vrijblijvend gebruikmaakt van onze dienst. Lees ook eens onze tips voor verkopen van je huis in Utrecht, het snel verkopen van je woning en het verkoopklaar maken van je huis. Zo zorg je voor een vliegende start van het verkoopproces!


Gemiddelde makelaarskosten in Utrecht Overvecht

Als je een woning gaat verkopen, moet je rekening houden met de kosten van de makelaar. In Utrecht rekenen de meeste makelaarskantoren een verkooppercentage in plaats van een vast bedrag. Het gemiddelde verkooppercentage in Utrecht is 1,03%, wat neerkomt op een gemiddeld bedrag van 5.349 aan makelaarskosten. 

Het daadwerkelijke bedrag hangt natuurlijk af van de verkoopopbrengst van je woning. Je zal voor een appartement doorgaans dus minder courtage hoeven te betalen dan voor een vrijstaand woonhuis. Wil je meer weten over de kosten die bij het inschakelen van een makelaar komen kijken? Lees dan verder over de makelaarskosten!
Vind de beste makelaar voor de juiste prijs

Bij het inschakelen van een verkoopmakelaar in Utrecht kan het verschil in kosten oplopen tot wel €1.700 tussen verschillende kantoren. Wil je graag kosten besparen zonder in te leveren op kwaliteit en diensten van de makelaar? Dan is Mijn Verkoopmakelaar een goede keuze. 

Alle makelaars die bij ons zijn aangesloten zijn gecontroleerd op betrouwbaarheid en bieden een extra scherp tarief, omdat ze op ons platform concurreren met andere makelaars. Hiermee kun je tot wel 40% besparen op makelaarskosten.

Grafiek met de prijs van een gewone makelaar tegenover dezelfde makelaar via Mijn VerkoopmakelaarHoe Mijn Verkoopmakelaar werkt

Om jouw woning aan te melden bij Mijn Verkoopmakelaar, geef je hieronder jouw postcode en huisnummer op. Vervolgens laten de beste makelaars uit jouw buurt een reactie voor je achter. Zij geven hun mening over de woning, vermelden hun kosten, schatten de verkoopkansen in en geven aan wat de geschatte verkoopopbrengst is. Jij vergelijkt de makelaars met elkaar en neemt gratis en vrijblijvend contact op met de makelaars die je aanspreken. 

Voorbeeldreacties van makelaars op een aangeboden woning via Mijn Verkoopmakelaar

Dit zijn de voordelen

 • Je hoeft niet zelf contact op te nemen met makelaars, zij doen jou een voorstel
 • Je vindt altijd een betrouwbare makelaar (de bij ons aangesloten makelaars zijn door ons gecheckt op kwaliteit)
 • De makelaars rekenen gemiddeld een lagere courtage dan normaal
 • Het beste resultaat voor jouw verkoop

Tip: voeg foto’s toe bij jouw aanvraag, om het aantal reacties van makelaars te vergroten. Lees hier meer over hoe Mijn Verkoopmakelaar werkt.


Vergelijk makelaars in Overvecht

 • Ontvang voorstellen van meerdere makelaars
 • Krijg vooraf duidelijkheid over kosten
 • Kies op basis van prestaties en resultaten
 • Ruim 3.000 mensen gingen je voor
 • Gemiddeld 2% hogere verkoopopbrengst
 • Gratis & vrijblijvend

 • Gratis
 • Snel
 • Vrijblijvend
 • Onafhankelijk


Over Utrecht Overvecht

Utrecht Overvecht is een multiculturele wijk met een diversiteit aan bewoners. De wijk heeft de laatste jaren een flinke ontwikkeling doorgemaakt en er zijn veel nieuwe woningen gebouwd. Voorheen bestond de wijk met name uit woningen onder beheer van de woningcorporaties. Veel van deze woningen worden nu door de woningcorporaties verkocht aan bewoners en daarnaast wordt er flink gebouwd. 

Overvecht heeft een groot winkelcentrum en diverse parken en groengebieden in de buurt, zoals het prachtige Gagelbos. Verder worden er regelmatig activiteiten en evenementen georganiseerd in de wijk, zoals de jaarlijkse Overvechtse zomer, een multicultureel festival met muziek, dans, eten en drinken. Ook zijn er diverse sport- en recreatiemogelijkheden, zoals het prachtige Park de Watertoren waar je kunt wandelen, fietsen of picknicken.

Het is ook een geschikte buurt voor gezinnen. Er zijn diverse basisscholen en kinderopvanglocaties in de buurt en er is veel groen en ruimte om te spelen. Ook zijn er verschillende sportverenigingen en activiteiten voor kinderen en jongeren. Daarnaast zijn er supermarkten en andere winkels in de buurt en is er een goed openbaar vervoernetwerk. Al met al is Utrecht Overvecht een diverse en levendige wijk waar gezinnen zich thuis voelen.Goede makelaars in Utrecht Overvecht

Qua makelaars moet je in Utrecht Overvecht even goed opletten. Niet alle makelaars zijn namelijk even actief. Hierdoor zijn ze nét niet op de hoogte van de laatste prijsontwikkelingen.

Een paar makelaars willen we uitlichten:

 

LEF Makelaars

Logo LEF Makelaars Utrecht

LEF Makelaars is een fris Utrechts kantoor. Wij hebben veel ervaring met Anne Schep. LEF Makelaars is aangesloten bij de NVM.


Walton Makelaars

Logo Walton Makelaars Utrecht

Walton Makelaars is een Utrechts familiebedrijf. Ze zitten gevestigd aan het einde van de Amsterdamsestraatweg. Wij hebben de meeste ervaring met makelaar Nancy.


 


Buurten in Utrecht


Lees meer over het kopen of verkopen van een huis:

 

Veelgestelde vragen over het huis verkopen in Utrecht Overvecht

 • Hoeveel makelaars zijn er actief in Utrecht Overvecht?

  Er zijn in Utrecht 222 makelaars actief. Niet al deze makelaars zijn ook echte gevestigd in Utrecht. Sommige makelaarskantoren werken vanuit omliggende plaatsen.

 • Hoe hoog is de makelaarscourtage in Utrecht Overvecht gemiddeld?

  Een makelaar in Utrecht Overvecht rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,03% van de opbrengst.

 • Wat kost het verkopen van een huis in Utrecht Overvecht?

  Het tarief dat een makelaar in Utrecht Overvecht rekent voor het verkopen van een huis of appartement komt gemiddeld neer op €5.324. Dit is het totale bedrag aan kosten, inclusief BTW en eventuele opstartkosten.

 • Makelaars in Utrecht Overvecht vergelijken - hoe doe ik dat?

  Door je huis hier aan te melden. Je krijgt dan reacties van de makelaars uit Utrecht Overvecht. Vervolgens kun je de reacties van de makelaars vergelijken op opbrengst, aanpak en kosten.

Bekend van

Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
Vul jouw postcode in:
 • Gratis
 • Onafhankelijk
 • Vrijblijvend
 • Snel