Huis verkopenVergelijk makelaarsAankoopmakelaarAmsterdamUtrechtRotterdamDen HaagAlmereEindhovenHaarlemLeidenDen BoschGroningenNijmegenHeerlen
Het dorp van Zoetermeer aan het water

Huis verkopen in Zoetermeer

Wil jij jouw huis in Zoetermeer verkopen? Dat doe je niet iedere dag! Mijn Verkoopmakelaar helpt je bij het vinden van de beste verkoopmakelaar in jouw stad. Laat je postcode en huisnummer achter en ontvang reacties van makelaars bij jou in de buurt. Geheel gratis en vrijblijvend. Vergelijk de snelheid van verkoop, kosten en beoordelingen en bepaal met welke partij jij jouw huis in Zoetermeer wilt verkopen.

Al 70 verkopers uit Zoetermeer hebben hun huis verkocht via Mijn Verkoopmakelaar

Over het verkopen van een woning in Zoetermeer

Gaat jouw huis binnenkort in de verkoop, en ben je benieuwd wat de gemiddelde verkoopkosten, verkoopopbrengsten en vierkantemeterprijzen van woningen in Zoetermeer momenteel zijn? Of wil je weten hoe snel een huis in Zoetermeer gemiddeld gezien wordt verkocht? Je leest de actuele data hier:

Verkoopsnelheid
25 dagen
Vierkante meter prijs
€ 3.628
Gemiddelde opbrengst
€ 437.204
Gemiddeld tarief
€ 4.619

Snel je huis verkopen in Zoetermeer

Snel je huis verkopen in Zoetermeer? Daar kunnen wij je mee helpen. De woningmarkt staat er goed voor, en de meeste huizen in Zoetermeer worden snel verkocht. Om je woning extra snel te verkopen, zijn een aantal stappen cruciaal. Zo kost het vergelijken en uitkiezen van een goede makelaar doorgaans veel tijd, en verschilt het per makelaar hoe snel zij opereren m.b.t. het plannen van bezichtigingen en het maken van goede foto’s.

Om de kans op een snelle en goede verkoop van je huis te versnellen, maak je gratis en vrijblijvend gebruik van Mijn Verkoopmakelaar. Meld je aan door je postcode en huisnummer in te vullen en ontvang reacties van de beste makelaars uit de buurt. Je bespaart hiermee enorm veel tijd, want je hoeft niet zelf individueel contact te leggen.

In de reacties lees je alles over hun tarief, gemiddelde verkoopopbrengst én verkoopsnelheid. Vergelijk de snelheid van verkopen en kies de partij waarmee jij de beste klik hebt.

Tip: voeg duidelijke, representatieve foto’s toe aan je aanmelding, zodat de partijen direct een goede inschatting kunnen maken van de verkoopresultaten. Ook vergroot je de kans op het aantal reacties, waardoor je sneller kunt vergelijken en een keuze hebt gemaakt.

Het verkopen van een huis in Zoetermeer duurt via Mijn Verkoopmakelaar gemiddeld 25 dagen. Wil je meer tips voor het zo snel mogelijk verkopen van je huis? Lees dan ons artikel over snel je huis verkopen.

Wat levert het verkopen van een huis in Zoetermeer op?

Momenteel gaan de huizen in Zoetermeer als warme broodjes over de toonbank. Ben jij van plan om je woning te verkopen in deze stad, dan is de kans groot dat je overwaarde creëert. Het verkopen van een woning in Zoetermeer levert momenteel gemiddeld € 437.204 op. Voor welke verkoopprijs jouw woning in Zoetermeer wordt verkocht, hangt af van meerdere factoren, zoals de oppervlakte, de vierkantemeterprijs, de staat van de woning, de ligging én het aantal potentiële kijkers en kopers.

Gemiddelde vierkantemeterprijs in Zoetermeer

Een goede manier om huizenprijzen in Zoetermeer met andere steden te vergelijken, is aan de hand van de vierkantemeterprijs. In Zoetermeer bedraagt de gemiddelde vierkantemeterprijs € 3.628 per m². Deze prijs kan verschillen per stadsdeel.

De vierkantemeterprijs van een appartement in Zoetermeer verschilt per grootte van de woning. Kleine woningen leveren in Zoetermeer meer op per vierkante meter, dan grotere woningen.

Grootte woningPrijs per m2
Minder dan 60 m² € 4.280
Tussen 60 m² en 100 m² € 3.683
Tussen 100 m² en 200 m² € 3.437
Meer dan 200 m² € 4.305

De opbrengst van de verkoop in Zoetermeer is via een makelaar van Mijn Verkoopmakelaar gemiddeld 9% hoger dan vooraf door de makelaars wordt ingeschat.

De staat van de woning

Naast de gemiddelde vierkantemeterprijs, is de staat van de woning een belangrijke factoren voor het (snel) verkopen van jouw huis en de hoogte van de verkoopprijs. Het kan verstandig zijn om achterstallig onderhoud aan de woning te verhelpen, voordat je de woning in Zoetermeer ter verkoop aanbiedt. Voor een woning die “af” is, leggen kopers meer geld neer. Bovendien doen ze sneller een bod. Er zijn nog vele tips waarmee je jouw huis in Zoetermeer extra aantrekkelijk maakt voor de verkoop. In ons artikel over het verkoopklaar maken van je woning lees je alle tips. Natuurlijk kun je ook altijd bij je makelaar terecht voor tips en tricks.

Het aantal potentiële kijkers en kopers

Onderschat niet hoe belangrijk goede foto’s (en eventueel video’s) zijn voor het ontvangen van een goede verkoopopbrengst. Hoe meer potentiële kijkers en kopers, hoe meer kans op een goed bod. Door in zee te gaan met een makelaar met een groot netwerk binnen de juiste doelgroep, vergroot je de kans op een snelle en geslaagde verkoop ook aanzienlijk. een goede makelaar adviseert je ook over de beste strategie met de vraagprijs en helpt je strategisch bij de onderhandelingen. Dit draagt allemaal bij aan de uiteindelijke verkoopopbrengst van jouw huis in Zoetermeer.

Een huis verkopen in Zoetermeer via een makelaar

De meeste verkopers in Zoetermeer schakelen een makelaar in voor de verkoop van hun huis.

Een makelaar neemt niet alleen veel werk uit handen, maar een goede makelaar kan jouw woning sneller verkopen voor een betere opbrengst dan je dat zelf kan.

Op Mijn Verkoopmakelaar helpen we je om uit alle makelaars die actief zijn in Zoetermeer, de beste te selecteren voor de verkoop.

Vind een makelaar voor het verkopen van je huis in Zoetermeer

Vul hieronder je postcode en huisnummer in:

Waarom Mijn Verkoopmakelaar

 • Ontvang voorstellen van meerdere makelaars
 • Krijg vooraf duidelijkheid over kosten
 • Kies op basis van prestaties en resultaten
 • Ruim 3.000 mensen gingen je voor
 • 7% hogere verkoopopbrengst
 • Gratis & vrijblijvend

Kosten van het verkopen van een woning in Zoetermeer

Het tarief van makelaars voor het verkopen van een huis in Zoetermeer is gemiddeld 1.10% van de verkoopopbrengst.

Het verkopen van een huis in Zoetermeer kost gemiddeld € 4.619. Dit bedrag is in inclusief BTW én inclusief opstartkosten

Verkooptransacties in Zoetermeer

Op Mijn Verkoopmakelaar wordt de opbrengst van een verkoop vergeleken met de belofte die een makelaar vooraf heeft gemaakt.

Makelaars op Mijn Verkoopmakelaar leveren in 82% van de gevallen meer op dan ze vooraf beloven.

Piershilstraat 12, Zoetermeer
1 maand geleden verkocht
96%van de vraagprijs (€ 475.000)
Nathaliegang 146, Zoetermeer
2 maanden geleden verkocht
100%van de vraagprijs (€ 369.500)
Binnen 20 dagen verkocht
Bolstraschans 8, Zoetermeer
2 maanden geleden verkocht
100%van de vraagprijs (€ 389.000)
Binnen 26 dagen verkocht
Gemiddeld leveren makelaars in Zoetermeer zelfs 9% meer op dan dat zij voor de verkoop beloofd hebben.

Top-5 beste makelaars in Zoetermeer voor het verkopen van een huis

Dit zijn de 5 beste makelaars in Zoetermeer voor het verkopen van je huis.

 1. van 't Hof Makelaardij Zoetermeer
 2. De Wekker Makelaardij
 3. Van Herk Makelaardij Zoetermeer
 4. Lammers NVM Makelaars
 5. MakelaarsHome

Dit overzicht van makelaars is gemaakt op basis van hoe goed de makelaars presteren in Zoetermeer via Mijn Verkoopmakelaar.

Op basis van het aantal verkopen, de snelheid van de verkoop van de woningen, de opbrengst ten opzichte van de belofte vooraf en de beoordelingen van eerdere verkopers in Zoetermeer op Mijn Verkoopmakelaar is deze lijst samengesteld.

Foto bovenaan door: Zoetnet

Veelgestelde vragen over het verkopen van een huis in Zoetermeer

 • Wat levert het verkopen van een huis in Zoetermeer op?

  Een woning in Zoetermeer levert gemiddeld € 437.204 op bij verkoop. De gemiddelde vierkantemeterprijs van een woning in Zoetermeer is: € 3.628 per m2.

  De exacte opbrengst van een woning hangt onder andere af van de locatie, de grootte, de staat van het huis en de ruimtelijke indeling.

 • Hoe snel is een huis in Zoetermeer verkocht?

  Het vekopen van een woning in Zoetermeer duurt gemiddeld 25 dagen.

Antoine Steenkamer
Antoine Steenkamer
Publicatiedatum: 25 januari 2022

Bekend van

Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
Vul jouw postcode in:
 • Gratis
 • Onafhankelijk
 • Vrijblijvend
 • Snel