AmsterdamAmersfoortRotterdamUtrechtDen HaagBredaDen BoschAlmereGroningenEindhovenTilburgApeldoorn

Makelaars in Hoogland?

Antoine Steenkamer
Antoine Steenkamer
Publicatiedatum: 28 augustus 2023
Kom direct in contact met makelaars voor:
Makelaar in Hoogland

Inhoudsopgave

  Over makelaars in Hoogland

  Wij houden de gemiddelde cijfers van makelaars in Hoogland voor je bij. Er zijn 18 makelaars actief in deze plaats. De gemiddelde courtage in Hoogland is 1.02% van de verkoopprijs. Je betaalt er gemiddeld € 4.221 aan makelaarskosten. Woningen in Hoogland worden gemiddeld na 37 dagen verkocht.

  Gemiddelde courtage
  1.02%
  Gemiddeld tarief
  € 4.221
  Aantal makelaars
  18
  Verkoopsnelheid
  37 dagen

  De 10 beste makelaars van Hoogland

  Een overzicht van de beste 10 makelaars in Hoogland vind je hier.

  1. Kersten Vastgoed & Makelaardij
  2. Negenplus Makelaars Amersfoort
  3. Snel ERA makelaars
  4. Hoekschoeman Makelaars
  5. Visie Makelaardij
  6. Fred de Bas Makelaardij
  7. Hunink & Holtrigter makelaars
  8. Ditters Makelaars Amersfoort
  9. Van Doorn Makelaardij
  10. Den Daas Vastgoed & Taxaties

  Deze lijst is samengesteld op basis van de prestaties van makelaarskantoren via Mijn Verkoopmakelaar. Wij vergelijken de makelaars in Hoogland op basis van de frequentie en snelheid van verkoop en aankoop, onafhankelijke beoordelingen en de verkoopopbrengst ten opzichte van de belofte van de makelaar vooraf.

  Deze top-10 lijst wordt dagelijks bijgewerkt. Lees hier onze tips hoe je een makelaar kunt kiezen.

  Vergelijk makelaars in Hoogland

  Waarom Mijn Verkoopmakelaar

  • Ontvang voorstellen van meerdere makelaars
  • Krijg vooraf duidelijkheid over kosten
  • Kies op basis van prestaties en resultaten
  • Ruim 3.000 mensen gingen je voor
  • Gratis & vrijblijvend

  Makelaarskosten in Hoogland

  Gemiddeld bedragen de kosten voor een makelaar in Hoogland € 4.221, inclusief de BTW en opstartkosten. De tarieven van makelaars in Hoogland zijn niet altijd gelijk; er wordt soms een vast bedrag of een courtage gerekend op basis van de verkoop- of aankoopsom.

  Voor makelaars in Hoogland is het gemiddelde courtagepercentage 1.02%. Voor een vergelijking van deze kosten met die in de rest van Nederland, zie ons gedetailleerde artikel over makelaarskosten.

  Kosten per prijsklasse
  Tussen € 300.000 en € 600.000
  1.1%

  *Deze gegevens zijn van toepassing op verkoopmakelaars in Hoogland.

  De prestaties van makelaars in Hoogland

  Onder het mom van “praatjes vullen geen gaatjes” houden we bij Mijn Verkoopmakelaar voor je bij welke makelaars in Hoogland écht doen wat ze beloven. We vergelijken de vooraf gedane beloftes met de resultaten achteraf, zodat jij precies weet bij welk makelaarskantoor je in goede handen bent.

  De betrouwbaardheid van makelaars in Hoogland

  Zoek je een verkoopmakelaar in Hoogland via ons platform, dan ontvang je in de reacties van makelaars een inschatting van de verkoopprijs en verkoopsnelheid. In 100% van de gevallen is de daadwerkelijke verkoopopbrengst hoger dan vooraf door makelaars in Hoogland wordt ingeschat.

  Hoeveel hoger die verkoopopbrengst dan precies is? In Hoogland krijgen verkopers gemiddeld gezien 105% van het bedrag dat vooraf door de makelaar voor hun huis is ingeschat.

  Zandkamp 86, Hoogland- Verkoop
  2 maanden geleden verkocht
  +5%meer opgebracht dan vooraf ingeschat (€ 467.500)
  Binnen 37 dagen verkocht

  Wat doet een makelaar?

  Je kunt je huis ook zonder makelaar (ver)kopen, maar dat is niet aan te raden. Er komt namelijk veel kijken bij het (ver)kopen van een woning. Twijfel je over het al dan niet inschakelen van een makelaar voor het verkopen van je huis of het kopen van een woning?

  Deze zaken neemt een makelaar voor je uit handen:

  1. Het vinden van geschikte woningen (aankoop) en de plaatsing op Funda (verkoop)
  2. Het plannen en doen van bezichtigingen
  3. Het geregel rondom de onderhandelingen en het biedingsproces
  4. Het regelen van de juridische documenten

  Meer weten? Lees hier wat een verkoopmakelaar nog meer voor je regelt en wat een aankoopmakelaar voor je kan betekenen.

  Wat is mijn huis waard?

  Hoe werkt Mijn Verkoopmakelaar?

  Hoe Mijn Verkoopmakelaar werkt

  Op Mijn Verkoopmakelaar vergelijk je binnen 48 uur persoonlijke reacties van makelaars uit de buurt. Vul het formulier in door 5 vragen te beantwoorden en makelaars kijken direct naar je aanvraag.

  NVM, VBO en VastgoedPro makelaars in Hoogland

  NVM en VBO zijn de twee grootste brancheverenigingen voor makelaars in Nederland en tellen 4.400 en 1.100 leden. Daarnaast kunnen makelaars zich aansluiten bij VastgoedPro, een beroepsvereniging met 8.00 leden.

  Makelaars die deel uit willen maken van NVM, moeten voldoen aan:

  • Strenge opleidingseisen
  • Ethische regels
  • Het behalen van een specifiek makelaarsdiploma

  Hierdoor kan het zijn dat je voor een NVM-makelaar iets duurder uit bent dan bij een niet-NVM-makelaar. Bij Mijn Verkoopmakelaar vind je verschillende makelaars die zijn aangesloten bij NVM, VBO en VastgoedPro. Je vindt er ook makelaars die volledig zelfstandig werken.

  Hoogland & Amersfoort

  Hoogland was vroeger een zelfstandige gemeente. Dit veranderde in 1967. Toen werd besloten dat Amersfoort een groeistadfunctie kreeg. Dat betekende dat Amersfoort zou groeien ten koste van omliggende gemeentes. 

  De Hooglanders waren het daar absoluut niet mee eens en hebben zich van meet af aan verzet tegen het dreigende oprukken van hun grote buurman Amersfoort. Met protesten en demonstraties onder het motto “Handen Af van Hoogland!” werd actie gevoerd voor een zelfstandig Hoogland.

  Helaas voor de Hooglanders waren al deze inspanningen voor niks, want op 1 januari 1974 werd de gemeente inderdaad verdeeld en kwam het onder de gemeente Amersfoort te vallen.

  Wonen in Hoogland

  Door deze geschiedenis heeft Hoogland een eigenheid. Het wordt ook wel een dorp genoemd. Jaarlijks is er de grootste carnavalsoptocht van boven de rivieren en is er een jaarlijkse kermis. 

  Dat maakt Hoogland een leuke plek om te wonen, dicht bij de stad. Het heeft namelijk alle functie van een grote stand in de buurt, maar een hele sterke identiteit en gemeenschapsgevoel. Een dorp in een stad dus.

  Veelgestelde vragen

  • Moet je een makelaar in de hand nemen om een huis te (ver)kopen?

   Nee, je bent in Nederland niet wettelijk verplicht een makelaar in te schakelen bij het kopen of verkopen van een huis. maar, een makelaar is geen overbodige luxe. Een makelaar heeft marktkennis, onderhandelingsvaardigheden, en juridische begeleiding, waardoor het hele proces makkelijker is en sneller gaat. Soms zorgt die kennis er voor dat je de makelaarskosten makkelijk terugverdiend door een hogere opbrengst bij verkoop of een lager bod bij aankoop.

  • Is er een verschil tussen een aankoop- en een verkoopmakelaar?

   Een aankoopmakelaar staat aan de kant van de koper en helpt bij het zoeken naar huizen, onderhandelen over de beste koopprijs en voorwaarden, en begeleidt het koopproces. Een verkoopmakelaar daarentegen werkt voor de verkoper om het huis op de markt te brengen, de beste verkoopprijs te onderhandelen, en het verkoopproces te begeleiden.

  • Staan de kosten voor een makelaar vast?

   Ja, makelaarskosten liggen niet vast en zijn onderhandelbaar. Vind je onderhandelen eng, of niet leuk: zorg dan dat je bij meerdere makelaars offertes opvraagt. Zo krijg je alsnog de beste deal te krijgen. Mijn Verkoopmakelaar kan je hier bij helpen.

  • Wanneer kan ik beter een online makelaar kiezen dan een traditionele makelaar?

   Online makelaars zijn goedkoper dan traditionele makelaars. Dat komt omdat jij veel zelf moet doen, zoals het maken van foto's en het begeleiden van de bezichtigingen. Online makelaars rekenen vaak een vast tarief dat vooraf duidelijk is. Een traditionele makelaar neemt praktisch alles voor je uithanden. Daar betaal je ook wat meer voor. De keuze is aan jou.

  Bekend van

  Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
  Vul jouw postcode in:
  • Gratis
  • Onafhankelijk
  • Vrijblijvend
  • Snel