Huis verkopenVergelijk makelaarsAankoopmakelaarAmsterdamUtrechtRotterdamDen HaagAlmereEindhovenHaarlemLeidenDen BoschGroningenNijmegenHeerlen
Zaanse Schans Straat in Zaandam

Huis verkopen in Zaandam

Is het tijd om jouw huis te verkopen in Zaandam? Dan zit je goed bij Mijn Verkoopmakelaar! Hier vergelijk je eenvoudig de beste verkoopmakelaars in Zaandam, die jou kunnen helpen met het snel verkopen van jouw huis, voor een goede verkoopprijs. Zo werkt het: meld je woning in Zaandam aan via onderstaande tool, en ontvang reacties van verkoopmakelaars bij jou in de buurt. Geheel gratis en vrijblijvend!

Al 18 verkopers uit Zaandam hebben hun huis verkocht via Mijn Verkoopmakelaar

Over het verkopen van een woning in Zaandam

Gaat jouw huis binnenkort in de verkoop, en ben je benieuwd wat de gemiddelde verkoopkosten, verkoopopbrengsten en vierkantemeterprijzen van woningen in Zaandam momenteel zijn? Of wil je weten hoe snel een huis in Zaandam gemiddeld gezien wordt verkocht? Je leest de actuele data hier:

Verkoopsnelheid
20 dagen
Vierkante meter prijs
€ 3.533
Gemiddelde opbrengst
€ 404.000
Gemiddeld tarief
€ 4.944

Snel je huis verkopen in Zaandam

Wil je je huis snel verkopen? Dan zit je goed bij Mijn Verkoopmakelaar. Het verkopen van een woning in Zaandam kan razendsnel! Heb je haast bij het verkopen van je huis, dan hebben we een aantal tips voor je:

1. Bespaar tijd met het vergelijken en kennismaken met makelaars, door je aan te melden bij Mijn Verkoopmakelaar. In plaats van dat jij contact legt met makelaars, nemen zij contact met jou op.

2. Wij houden voor je bij welke partijen het snelste huizen verkopen in Zaandam. Op basis van deze info kies je eenvoudig de makelaar waarmee je de grootste kans hebt om jouw huis zo snel mogelijk te verkopen voor een goede prijs.

3. Voeg duidelijke foto’s toe bij jouw aanmelding, zodat de aangesloten makelaars je direct een goede inschatting kunnen geven van de verkoopopbrengsten overwaarde en de snelheid van verkoop. Bovendien vergroot je hiermee de kans op reacties, wat de snelheid ten goede komt.

Het verkopen van een huis in Zaandam duurt via Mijn Verkoopmakelaar gemiddeld 20 dagen. Wil je meer tips voor het zo snel mogelijk verkopen van je huis? Lees dan ons artikel over snel je huis verkopen.

Wat levert het verkopen van een huis in Zaandam op?

Momenteel gaan de huizen in Zaandam als warme broodjes over de toonbank. Ben jij van plan om je woning te verkopen in deze stad, dan is de kans groot dat je overwaarde creëert. Het verkopen van een woning in Zaandam levert momenteel gemiddeld € 404.000 op. Voor welke verkoopprijs jouw woning in Zaandam wordt verkocht, hangt af van meerdere factoren, zoals de oppervlakte, de vierkantemeterprijs, de staat van de woning, de ligging én het aantal potentiële kijkers en kopers.

Gemiddelde vierkantemeterprijs in Zaandam

Een goede manier om huizenprijzen in Zaandam met andere steden te vergelijken, is aan de hand van de vierkantemeterprijs. In Zaandam bedraagt de gemiddelde vierkantemeterprijs € 3.533 per m². Deze prijs kan verschillen per stadsdeel.

De vierkantemeterprijs van een appartement in Zaandam verschilt per grootte van de woning. Kleine woningen leveren in Zaandam meer op per vierkante meter, dan grotere woningen.

Grootte woningPrijs per m2
Tussen 60 m² en 100 m² € 3.720
Tussen 100 m² en 200 m² € 3.469

De opbrengst van de verkoop in Zaandam is via een makelaar van Mijn Verkoopmakelaar gemiddeld 4% hoger dan vooraf door de makelaars wordt ingeschat.

De staat van de woning

Naast de gemiddelde vierkantemeterprijs, is de staat van de woning een belangrijke factoren voor het (snel) verkopen van jouw huis en de hoogte van de verkoopprijs. Het kan verstandig zijn om achterstallig onderhoud aan de woning te verhelpen, voordat je de woning in Zaandam ter verkoop aanbiedt. Voor een woning die “af” is, leggen kopers meer geld neer. Bovendien doen ze sneller een bod. Er zijn nog vele tips waarmee je jouw huis in Zaandam extra aantrekkelijk maakt voor de verkoop. In ons artikel over het verkoopklaar maken van je woning lees je alle tips. Natuurlijk kun je ook altijd bij je makelaar terecht voor tips en tricks.

Het aantal potentiële kijkers en kopers

Onderschat niet hoe belangrijk goede foto’s (en eventueel video’s) zijn voor het ontvangen van een goede verkoopopbrengst. Hoe meer potentiële kijkers en kopers, hoe meer kans op een goed bod. Door in zee te gaan met een makelaar met een groot netwerk binnen de juiste doelgroep, vergroot je de kans op een snelle en geslaagde verkoop ook aanzienlijk. een goede makelaar adviseert je ook over de beste strategie met de vraagprijs en helpt je strategisch bij de onderhandelingen. Dit draagt allemaal bij aan de uiteindelijke verkoopopbrengst van jouw huis in Zaandam.

Een huis verkopen in Zaandam via een makelaar

De meeste verkopers in Zaandam schakelen een makelaar in voor de verkoop van hun huis.

Een makelaar neemt niet alleen veel werk uit handen, maar een goede makelaar kan jouw woning sneller verkopen voor een betere opbrengst dan je dat zelf kan.

Op Mijn Verkoopmakelaar helpen we je om uit alle makelaars die actief zijn in Zaandam, de beste te selecteren voor de verkoop.

Vind een makelaar voor het verkopen van je huis in Zaandam

Vul hieronder je postcode en huisnummer in:

Waarom Mijn Verkoopmakelaar

 • Ontvang voorstellen van meerdere makelaars
 • Krijg vooraf duidelijkheid over kosten
 • Kies op basis van prestaties en resultaten
 • Ruim 3.000 mensen gingen je voor
 • 6% hogere verkoopopbrengst
 • Gratis & vrijblijvend

Kosten van het verkopen van een woning in Zaandam

Het tarief van makelaars voor het verkopen van een huis in Zaandam is gemiddeld 1.04% van de verkoopopbrengst.

Het verkopen van een huis in Zaandam kost gemiddeld € 4.944. Dit bedrag is in inclusief BTW én inclusief opstartkosten

Verkooptransacties in Zaandam

Op Mijn Verkoopmakelaar wordt de opbrengst van een verkoop vergeleken met de belofte die een makelaar vooraf heeft gemaakt.

Makelaars op Mijn Verkoopmakelaar leveren in 33% van de gevallen meer op dan ze vooraf beloven.

Noordzee 22, Zaandam
10 maanden geleden verkocht
100%van de vraagprijs (€ 415.000)
Binnen 18 dagen verkocht
Dijkven 22, Zaandam
10 maanden geleden verkocht
100%van de vraagprijs (€ 475.000)
Binnen 18 dagen verkocht
Westzijde 125b, Zaandam
11 maanden geleden verkocht
+11%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 575.000)
Binnen 25 dagen verkocht
Gemiddeld leveren makelaars in Zaandam zelfs 4% meer op dan dat zij voor de verkoop beloofd hebben.

Top-5 beste makelaars in Zaandam voor het verkopen van een huis

Dit zijn de 5 beste makelaars in Zaandam voor het verkopen van je huis.

 1. VLIEG Zaandam
 2. FRIS Woningmakelaars Zaandam
 3. Dutch Real Estate Company
 4. Rohlof Real Estate Konadu
 5. Makelaar in Amsterdam b.v.

Dit overzicht van makelaars is gemaakt op basis van hoe goed de makelaars presteren in Zaandam via Mijn Verkoopmakelaar.

Op basis van het aantal verkopen, de snelheid van de verkoop van de woningen, de opbrengst ten opzichte van de belofte vooraf en de beoordelingen van eerdere verkopers in Zaandam op Mijn Verkoopmakelaar is deze lijst samengesteld.

Foto bovenaan door: Daryl Mitchell

Veelgestelde vragen over het verkopen van een huis in Zaandam

 • Wat levert het verkopen van een huis in Zaandam op?

  Een woning in Zaandam levert gemiddeld € 404.000 op bij verkoop. De gemiddelde vierkantemeterprijs van een woning in Zaandam is: € 3.533 per m2.

  De exacte opbrengst van een woning hangt onder andere af van de locatie, de grootte, de staat van het huis en de ruimtelijke indeling.

 • Hoe snel is een huis in Zaandam verkocht?

  Het vekopen van een woning in Zaandam duurt gemiddeld 20 dagen.

Antoine Steenkamer
Antoine Steenkamer
Publicatiedatum: 24 januari 2022

Bekend van

Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
Vul jouw postcode in:
 • Gratis
 • Onafhankelijk
 • Vrijblijvend
 • Snel