AmsterdamAmersfoortRotterdamUtrechtDen HaagBredaDen BoschAlmereGroningenEindhovenTilburgApeldoorn
Straat in Haarlem

Huis verkopen in Haarlem

Is het tijd om jouw huis te verkopen in Haarlem? Dan zit je goed bij Mijn Verkoopmakelaar! Hier vergelijk je eenvoudig de beste verkoopmakelaars in Haarlem, die jou kunnen helpen met het snel verkopen van jouw huis, voor een goede verkoopprijs. Zo werkt het: meld je woning in Haarlem aan via onderstaande tool, en ontvang reacties van verkoopmakelaars bij jou in de buurt. Geheel gratis en vrijblijvend!

Over het verkopen van een woning in Haarlem

Wij houden de actuele cijfers van verkochte woningen in Haarlem voor je bij. Denk aan de gemiddelde vierkantemeterprijs en kosten voor het verkopen van huizen in deze stad. Je leest er ook wat de gemiddelde snelheid en opbrengst is bij het verkopen van een woning in Haarlem. Check de actuele data hier:

Verkoopsnelheid
32 dagen
Vierkante meter prijs
€ 5.195
Gemiddelde opbrengst
€ 589.583
Gemiddeld tarief
€ 5.196

Snel je huis verkopen in Haarlem

Wil je je huis snel verkopen? Dan zit je goed bij Mijn Verkoopmakelaar. Het verkopen van een woning in Haarlem kan razendsnel! Heb je haast bij het verkopen van je huis, dan hebben we een aantal tips voor je:

1. Bespaar tijd met het vergelijken en kennismaken met makelaars, door je aan te melden bij Mijn Verkoopmakelaar. In plaats van dat jij contact legt met makelaars, nemen zij contact met jou op.

2. Wij houden voor je bij welke partijen het snelste huizen verkopen in Haarlem. Op basis van deze info kies je eenvoudig de makelaar waarmee je de grootste kans hebt om jouw huis zo snel mogelijk te verkopen voor een goede prijs.

3. Voeg duidelijke foto’s toe bij jouw aanmelding, zodat de aangesloten makelaars je direct een goede inschatting kunnen geven van de verkoopopbrengsten overwaarde en de snelheid van verkoop. Bovendien vergroot je hiermee de kans op reacties, wat de snelheid ten goede komt.

Het verkopen van een huis in Haarlem duurt via Mijn Verkoopmakelaar gemiddeld 32 dagen. Wil je meer tips voor het zo snel mogelijk verkopen van je huis? Lees dan ons artikel over snel je huis verkopen.

Wat levert het verkopen van een huis in Haarlem op?

Momenteel gaan de huizen in Haarlem als warme broodjes over de toonbank. Ben jij van plan om je woning te verkopen in deze stad, dan is de kans groot dat je overwaarde creëert. Het verkopen van een woning in Haarlem levert momenteel gemiddeld € 589.583 op. Voor welke verkoopprijs jouw woning in Haarlem wordt verkocht, hangt af van meerdere factoren, zoals de oppervlakte, de vierkantemeterprijs, de staat van de woning, de ligging én het aantal potentiële kijkers en kopers.

Gemiddelde vierkantemeterprijs in Haarlem

Een goede manier om huizenprijzen in Haarlem met andere steden te vergelijken, is aan de hand van de vierkantemeterprijs. In Haarlem bedraagt de gemiddelde vierkantemeterprijs € 5.195 per m². Deze prijs kan verschillen per stadsdeel.

De vierkantemeterprijs van een appartement in Haarlem verschilt per grootte van de woning. Kleine woningen leveren in Haarlem meer op per vierkante meter, dan grotere woningen.

Grootte woningPrijs per m2
Minder dan 60 m² € 5.813
Tussen 60 m² en 100 m² € 5.434
Tussen 100 m² en 200 m² € 4.765
Meer dan 200 m² € 6.130

De opbrengst van de verkoop in Haarlem is via een makelaar van Mijn Verkoopmakelaar gemiddeld 104% hoger dan vooraf door de makelaars wordt ingeschat.

De staat van de woning

Naast de gemiddelde vierkantemeterprijs, is de staat van de woning een belangrijke factoren voor het (snel) verkopen van jouw huis en de hoogte van de verkoopprijs. Het kan verstandig zijn om achterstallig onderhoud aan de woning te verhelpen, voordat je de woning in Haarlem ter verkoop aanbiedt. Voor een woning die “af” is, leggen kopers meer geld neer. Bovendien doen ze sneller een bod. Er zijn nog vele tips waarmee je jouw huis in Haarlem extra aantrekkelijk maakt voor de verkoop. In ons artikel over het verkoopklaar maken van je woning lees je alle tips. Natuurlijk kun je ook altijd bij je makelaar terecht voor tips en tricks.

Het aantal potentiële kijkers en kopers

Onderschat niet hoe belangrijk goede foto’s (en eventueel video’s) zijn voor het ontvangen van een goede verkoopopbrengst. Hoe meer potentiële kijkers en kopers, hoe meer kans op een goed bod. Door in zee te gaan met een makelaar met een groot netwerk binnen de juiste doelgroep, vergroot je de kans op een snelle en geslaagde verkoop ook aanzienlijk. een goede makelaar adviseert je ook over de beste strategie met de vraagprijs en helpt je strategisch bij de onderhandelingen. Dit draagt allemaal bij aan de uiteindelijke verkoopopbrengst van jouw huis in Haarlem.

Een huis verkopen in Haarlem via een makelaar

De meeste verkopers in Haarlem schakelen een makelaar in voor de verkoop van hun huis.

Een makelaar neemt niet alleen veel werk uit handen, maar een goede makelaar kan jouw woning sneller verkopen voor een betere opbrengst dan je dat zelf kan.

Op Mijn Verkoopmakelaar helpen we je om uit alle makelaars die actief zijn in Haarlem, de beste te selecteren voor de verkoop.

Wat is mijn huis waard?

Vind een makelaar voor het verkopen van je huis in Haarlem

Beantwoord de vragen en ontvang reacties van makelaars:

Waarom Mijn Verkoopmakelaar

 • Ontvang voorstellen van meerdere makelaars
 • Krijg vooraf duidelijkheid over kosten
 • Kies op basis van prestaties en resultaten
 • Ruim 3.000 mensen gingen je voor
 • Gratis & vrijblijvend

Kosten van het verkopen van een woning in Haarlem

Gemiddeld kost het verkopen van een huis via een makelaar in Haarlem rekent gemiddeld 1.03% van de verkoopopbrengst.

Het verkopen van een huis in Haarlem kost gemiddeld € 5.196. Dit bedrag is in inclusief BTW én inclusief opstartkosten

Verkooptransacties in Haarlem

Op Mijn Verkoopmakelaar wordt de opbrengst van een verkoop vergeleken met de belofte die een makelaar vooraf heeft gemaakt.

Makelaars op Mijn Verkoopmakelaar leveren in 54% van de gevallen meer op dan ze vooraf beloven.

Indischestraat 73, Haarlem- Verkoop
2 maanden geleden verkocht
96%van de vraagprijs (€ 550.000)
Binnen 86 dagen verkocht
Monteverdistraat 10, Haarlem- Verkoop
2 maanden geleden verkocht
97%van de vraagprijs (€ 350.000)
Binnen 24 dagen verkocht
Anthony Fokkerlaan 20-1, Haarlem- Verkoop
3 maanden geleden verkocht
+14%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 350.000)
Binnen 7 dagen verkocht
Gemiddeld leveren makelaars in Haarlem 104% op van wat zij voor de verkoop beloofd hebben.

Dit zijn de top-5 beste makelaars voor het verkopen van een huis in Haarlem

Dit is de top-5 beste makelaars voor het verkopen van jouw huis in Haarlem.

 1. iQ Makelaars Haarlemmermeer
 2. VLIEG Haarlem
 3. LAM makelaars NVM
 4. NET makelaars
 5. UP makelaars Haarlem

Dit overzicht van makelaars is gemaakt op basis van hoe goed de makelaars presteren in Haarlem via Mijn Verkoopmakelaar.

Op basis van het aantal verkopen, de snelheid van de verkoop van de woningen, de opbrengst ten opzichte van de belofte vooraf en de beoordelingen van eerdere verkopers in Haarlem op Mijn Verkoopmakelaar is deze lijst samengesteld.

Je huis verkopen in Haarlem, door de ogen van de makelaar

We hebben gesproken Floris van Kuijeren van VK Makelaars VK Makelaars & Taxateurs uit Haarlem. Floris heeft ons uitgelegd hoe de huizenmarkt in Haarlem ervoor staat en waar je op moet letten als je jouw huis in Haarlem verkoopt. Lees hieronder het resultaat.

Huizenmarkt in Haarlem

Huizen in Haarlem zijn over het algemeen erg prijzig. Voor veel gezinnen wordt het te duur om in het centrum of zelfs in Haarlem te blijven wonen. Amsterdammers die groter willen wonen verhuizen nét buiten Amsterdam, naar Haarlem. Zij hebben een overwaarde op hun woning in Amsterdam en gaan groter en rustiger wonen. Verwacht dus geen koopjes in deze stad. Mensen die Haarlem verlaten kiezen vaak omringende plaatsen waar je meer waar voor je geld krijgt.

Populair in Haarlem

Een huis dat snel verkocht wordt is een huis uit de jaren '30. Deze woningen hebben een bepaalde sfeer en karakter. Het is belangrijk dat je huis instapklaar is of goede uitbreidingsopties heeft. Het maken van een dakkapel of voldoende ruimte voor extra isolatie en een waterpomp. Duurzaamheid speelt ook een rol. Bij een duurzaam huis kun je betere hypotheekvoorwaarden krijgen en scheelt dit in maandelijkse gebruikskosten.

Verkooptips van een Haarlemse Makelaar

Veel woningen in Haarlem hebben last van problemen met houten funderingen. Er ontstaat bij wat oudere woningen een probleem bij houten paalfunderingen. De problemen die voorkomen zijn vochtproblemen en schimmel. Bij de oudere jaren '30 woningen of monumentale woningen ben je een stuk minder flexibel met aanpassingen. Het plaatsen van zonnepanelen op deze woningen is meestal verboden.

Energielabel en uitbreidingsmogelijkheden

Daarnaast is het belangrijk dat er een energielabel aanwezig is en dat het label aantrekkelijk is. Zo wordt de woning sneller verkocht. Uitbreidingsmogelijkheden helpen bij de verkoop. Een tip is om niet heel het huis te veranderen voor de verkoop. Less is more. Laat mogelijkheden zien in het huis en zorg voor een huis met minimale meubels voor een ruimtelijk gevoel. Het huis moet geen gebreken vertonen, schoon zijn en verzorgd zijn.

 

Foto bovenaan door: David Baron

Veelgestelde vragen over het verkopen van een huis in Haarlem

 • Wat levert het verkopen van een huis in Haarlem op?

  Een woning in Haarlem levert gemiddeld € 589.583 op bij verkoop. De gemiddelde vierkantemeterprijs van een woning in Haarlem is: € 5.195 per m2.

  De exacte opbrengst van een woning hangt onder andere af van de locatie, de grootte, de staat van het huis en de ruimtelijke indeling.

 • Hoe snel is een huis in Haarlem verkocht?

  Het vekopen van een woning in Haarlem duurt gemiddeld 32 dagen.

Antoine Steenkamer
Antoine Steenkamer
Publicatiedatum: 26 januari 2022

Bekend van

Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
Vul jouw postcode in:
 • Gratis
 • Onafhankelijk
 • Vrijblijvend
 • Snel