Vergelijk makelaarsAmsterdamUtrechtRotterdamDen HaagAlmereEindhovenHaarlemDen BoschGroningenNijmegenHeerlen

Funda

Een huis op Funda plaatsen

Funda is een huizenwebsite voor Nederlands vastgoed. Maandelijks heeft Funda 4 miljoen bezoekers. Naast het bekende Funda.nl voor woonhuizen, bestaan ook fundainbusinesss.nl voor commercieel vastgoed en fundalandelijk.nl voor agrarisch vastgoed.

Je kunt zelf niet zomaar een woning op Funda plaatsen

Een woning kun je niet zelf op Funda plaatsen. Dat kunnen alleen makelaars doen. Om er voor te zorgen dat jouw te koop staande woning op Funda komt te staan, dien je een makelaar in te schakelen die jouw woning daar plaatst.

Niet alleen huizen van NVM-makelaars komen op Funda

Vroeger kwamen alleen de woningen van NVM-makelaars op Funda. Dat is nu niet meer zo. Sinds september 2007 is ook het aanbod te zien van makelaars die zijn aangesloten bij VBO Makelaar en VastgoedPRO. Een makelaar die niet bij een van deze drie makelaarsverenigingen is aangesloten, kan een woning niet op Funda plaatsen.

Alternatieven om jouw woning op Funda te krijgen

Een manier om zonder tussenkomst van een traditionele makelaar op Funda te komen, is door de verkoop 'zelf' te doen via, bijvoorbeeld, Makelaarsland of Digimakelaars. Beide websites zijn overigens echte makelaars, die aangesloten zijn bij NVM. Daarom kunt u via hen uw woning op Funda plaatsen. Het verschil met een gewone makelaar is dat u zelf verantwoordelijk bent voor het maken van foto's, het schrijven van de verkooptekst en de bezichtigingen.


De zakelijke kant van Funda

Eerste halfjaar 2018 Eerste halfjaar 2017 Groei

Omzet €16.035.201 €15.667.451 +2,3%

Kosten €9.409.535 €9.886.474 -4,8%

Netto Res. €5.393.684 €4.703.609 +15%

Eigendom

De website is februari 2001 gestart op initiatief van de NVM en Wegener Media. In 2013 heeft Funda de aandelen van Wegener Media overgenomen. Hierdoor zijn de aandeelhouders nu NVM Holding B.V. (70,6%) en Stichting administratiekantoor Funda (29,4%). Stichting administratiekantoor Funda heeft certificaten van aandelen uitgegeven aan 2.200 certificaathouders. Al deze certificaathouders zijn makelaars of makelaarskantoren, of zijn dit geweest.

Zeggenschap

Het zeggenschap in Funda ligt bij NVM Holding. De NVM Holding heeft 90% van de stemrechten, tegenover de 10% van de stemrechten die de Stichting Administratiekantoor Funda houdt.

De waarde van Funda

In september 2017 toonde General Atlantic interesse in een minderheidsbelang in Funda. De waarde van Funda was 240 miljoen euro, volgens de overnamekandidaat.


Jouw woning op Funda verkopen

Mijn Verkoopmakelaar helpt jou om een makelaar te selecteren om jouw huis te verkopen. Dat doen wij door jouw huis naar alle aangesloten makelaars te sturen. Zij sturen jou een reactie waarin zij zichzelf voorstellen en vertellen hoe zij de verkoop van jouw huis zouden aanpakken. Jij kant vervolgens op basis van alle reacties de makelaar kiezen die bij jou past. Alle makelaars die reageren kunnen jouw woning op Funda plaatsen.

Vul jouw postcode in:
  • Gratis
  • Onafhankelijk
  • Vrijblijvend
  • Snel