Vergelijk makelaarsAmsterdamUtrechtRotterdamDen HaagAlmereEindhovenHaarlemDen BoschGroningenNijmegenHeerlen

Scheiden en een eigen huis

Uit elkaar gaan is al moeilijk genoeg. Helemaal als je ook nog samen een koophuis hebt. Op deze pagina gaan wij je op weg helpen met wat je dan het beste kan doen.

Je huis verkopen als je uit elkaar gaat

Aanhouden of verkopen

Allereerst is de vraag aan de orde of het mogelijk is om in je huis te blijven wonen of niet. Of dit financieel mogelijk is, kun je het beste met een hypotheekadviseur bespreken. Zij kunnen een inschatting maken of het huis ook alleen te betalen is. Als het financieel mogelijk is, dan is dat prettig. Als dit niet mogelijk is, dan is het zaak de woning te verkopen.

Verkooptermijn

Voordat je makelaars gaat benaderen is belangrijk dat je samen nadenkt over de termijn waarbinnen het huis verkocht moet zijn. In de huidige markt kun je best snel je huis verkopen. Afhankelijk van de locatie binnen 1 of 2 maanden. Als je de hoogste opbrengst wilt, moet je wat meer geduld hebben: 4 tot 6 maanden. Als jullie samen besloten hebben op welke termijn je wil verkopen, kun je een makelaar inschakelen.

Tijdens het verkopen

Maak samen afspraken over wie de onderhandelingen doet. Dat voorkomt conflict wanneer er een goed bod binnenkomt. Het beste zou zijn als de makelaar dit voor jullie doet.

Een makelaar kan de onderhandelingen met jullie doen als je duidelijk aangeeft wat de ondergrens is waarvoor jullie verkopen. Een makelaar weet dan wat hem te doen staat. Dat scheelt een hoop kopzorgen.

Samen een makelaar selecteren

Vroeger moest je makelaars 1-voor-1 thuis uitnodigen. Makelaars uit de buurt kwamen dan over de vloer om te spreken over de mogelijkheden, de kosten en de verwachtte verkoopopbrengst.

Als je uit elkaar gaat is het niet prettig om 3 of 4 keer samen thuis te moeten zijn om een makelaar te ontvangen en telkens opnieuw te moeten vertellen waarom jullie het huis verkopen.

Ontvang gratis verkoopadvies

Tegenwoordig is het ook mogelijk om makelaars een voorstel te laten maken op basis van jouw huis en voorkeuren. Je ontvangt de verwachte kosten en opbrengsten en vergelijkt zo sneller en slimmer makelaars vanaf de bank. Dit is hoe het werkt:

 Omschrijf uw woning en wensen

Omschrijf uw woning en wensen

Geef aan wat de bijzonderheden zijn van uw woning. Daarbij stellen we enkele vragen over uw verkoopwensen. Voor een goede waardebepaling stuurt u enkele foto’s van de woning mee.

Vergelijk de reacties

Vergelijk de reacties

Ontvang een persoonlijk aanbod van verschillende makelaars. Zij reageren met hun verkoopaanpak, de kosten, verwachte opbrengst, en snelheid van de verkoop. Uw contactgegevens worden nog niet gedeeld met de makelaars.

 Kies de beste makelaar

Kies de beste makelaar

Het is in één oogopslag duidelijk welk voorstel voor u de beste is en maakt zo de juiste keuze. De makelaar neemt contact met u op voor een vrijblijvende kennismaking.

Vul jouw postcode in:
  • Gratis
  • Onafhankelijk
  • Vrijblijvend
  • Snel