Vergelijk makelaarsAmsterdamUtrechtRotterdamDen HaagAlmereEindhovenHaarlemDen BoschGroningenNijmegenHeerlen
Auroraflat in de stad Heerlen

Huis verkopen in Heerlen

Start de verkoop van jouw huis in Heerlen. Meld je woning aan en krijg reacties van meerdere makelaars.

Al 14 verkopers uit Heerlen hebben hun huis verkocht via Mijn Verkoopmakelaar

Over het verkopen van een woning in Heerlen

Gaat jouw huis binnenkort in de verkoop, en ben je benieuwd wat de gemiddelde verkoopkosten, verkoopopbrengsten en vierkantemeterprijzen van woningen in Heerlen momenteel zijn? Of wil je weten hoe snel een huis in Heerlen gemiddeld gezien wordt verkocht? Je leest de actuele data hier:

Vierkante meter prijs
€ 1.874
Gemiddelde opbrengst
€ 205.549
Gemiddelde kosten
€ 2.786

Snel je huis verkopen in Heerlen

Snel je huis verkopen in Heerlen? Daar kunnen wij je mee helpen. De woningmarkt staat er goed voor, en de meeste huizen in Heerlen worden snel verkocht. Om je woning extra snel te verkopen, zijn een aantal stappen cruciaal. Zo kost het vergelijken en uitkiezen van een goede makelaar doorgaans veel tijd, en verschilt het per makelaar hoe snel zij opereren m.b.t. het plannen van bezichtigingen en het maken van goede foto’s.

Om de kans op een snelle en goede verkoop van je huis te versnellen, maak je gratis en vrijblijvend gebruik van Mijn Verkoopmakelaar. Meld je aan door je postcode en huisnummer in te vullen en ontvang reacties van de beste makelaars uit de buurt. Je bespaart hiermee enorm veel tijd, want je hoeft niet zelf individueel contact te leggen.

In de reacties lees je alles over hun tarief, gemiddelde verkoopopbrengst én verkoopsnelheid. Vergelijk de snelheid van verkopen en kies de partij waarmee jij de beste klik hebt.

Tip: voeg duidelijke, representatieve foto’s toe aan je aanmelding, zodat de partijen direct een goede inschatting kunnen maken van de verkoopresultaten. Ook vergroot je de kans op het aantal reacties, waardoor je sneller kunt vergelijken en een keuze hebt gemaakt.

Wat levert het verkopen van een huis in Heerlen op?

Momenteel gaan de huizen in Heerlen als warme broodjes over de toonbank. Ben jij van plan om je woning te verkopen in deze stad, dan is de kans groot dat je overwaarde creëert. Het verkopen van een woning in city levert momenteel gemiddeld € 205.549 op. Voor welke verkoopprijs jouw woning in Heerlen wordt verkocht, hangt af van meerdere factoren, zoals de oppervlakte, de vierkantemeterprijs, de staat van de woning, de ligging én het aantal potentiële kijkers en kopers.

Gemiddelde vierkantemeterprijs in Heerlen

Een goede manier om huizenprijzen in Heerlen met andere steden te vergelijken, is aan de hand van de vierkantemeterprijs. In Heerlen bedraagt de gemiddelde vierkantemeterprijs € 1.874 per m². Deze prijs kan verschillen per stadsdeel.

De vierkantemeterprijs van een appartement in Heerlen verschilt per grootte van de woning. Kleine woningen leveren in Heerlen meer op per vierkante meter, dan grotere woningen.

Grootte woningPrijs per m2
Tussen 60 m² en 100 m² € 2.197
Tussen 100 m² en 200 m² € 1.793

De opbrengst van de verkoop in Heerlen is via een makelaar van Mijn Verkoopmakelaar gemiddeld 0% hoger dan vooraf door de makelaars wordt ingeschat.

De staat van de woning

Naast de gemiddelde vierkantemeterprijs, is de staat van de woning een belangrijke factoren voor het (snel) verkopen van jouw huis en de hoogte van de verkoopprijs. Het kan verstandig zijn om achterstallig onderhoud aan de woning te verhelpen, voordat je de woning in Heerlen ter verkoop aanbiedt. Voor een woning die “af” is, leggen kopers meer geld neer. Bovendien doen ze sneller een bod. Er zijn nog vele tips waarmee je jouw huis in Heerlen extra aantrekkelijk maakt voor de verkoop. In ons artikel over het verkoopklaar maken van je woning lees je alle tips. Natuurlijk kun je ook altijd bij je makelaar terecht voor tips en tricks.

Het aantal potentiële kijkers en kopers

Onderschat niet hoe belangrijk goede foto’s (en eventueel video’s) zijn voor het ontvangen van een goede verkoopopbrengst. Hoe meer potentiële kijkers en kopers, hoe meer kans op een goed bod. Door in zee te gaan met een makelaar met een groot netwerk binnen de juiste doelgroep, vergroot je de kans op een snelle en geslaagde verkoop ook aanzienlijk. een goede makelaar adviseert je ook over de beste strategie m.b.t. de vraagprijs en helpt je strategisch bij de onderhandelingen. Dit draagt allemaal bij aan de uiteindelijke verkoopopbrengst van jouw huis in Heerlen.

Een huis verkopen in Heerlen via een makelaar

De meeste verkopers in Heerlen schakelen een makelaar in voor de verkoop van hun huis.

Een makelaar neemt niet alleen veel werk uit handen, maar een goede makelaar kan jouw woning sneller verkopen voor een betere opbrengst dan je dat zelf kan.

Op Mijn Verkoopmakelaar helpen we je om uit alle makelaars die actief zijn in Heerlen, de beste te selecteren voor de verkoop.

Vind een makelaar voor het verkopen van je huis in Heerlen

Vul hieronder je postcode en huisnummer in:

Waarom Mijn Verkoopmakelaar

 • Ontvang voorstellen van meerdere makelaars
 • Krijg vooraf duidelijkheid over kosten
 • Kies op basis van prestaties en resultaten
 • Ruim 3.000 mensen gingen je voor
 • 13% hogere verkoopopbrengst
 • Gratis & vrijblijvend

Kosten van het verkopen van een woning in Heerlen

Gemiddeld kost het verkopen van een huis via een makelaar in Heerlen rekent gemiddeld 1.28% van de verkoopopbrengst.

Kosten per prijsklasse
Minder dan € 300.000
1.4%

De kosten van het verkopen van een huis in Heerlen zijn gemiddeld € 2.786. Dit bedrag is in inclusief BTW.

Dit zijn de top-5 makelaars voor het verkopen van een huis in Heerlen

Dit zijn de 5 beste makelaars voor het verkopen van jouw huis in Heerlen.

 1. Aquina Hollanders makelaars
 2. Bij diana en rogier makelaardij
 3. GeWOON Makelaardij Heerlen
 4. Boek en Offermans Heerlen
 5. Dichtbij Vastgoed

De lijst is samengesteld op basis van verkoopaantallen, snelheid, opbrengst en beoordelingen van eerdere verkopers op Mijn Verkoopmakelaar.

Veelgestelde vragen over het verkopen van een huis in Heerlen

 • Wat levert het verkopen van een huis in Heerlen op?

  Een woning in Heerlen levert gemiddeld € 205.549 op bij verkoop. De gemiddelde vierkantemeterprijs van een woning in Heerlen is: € 1.874 per m2.

  De exacte opbrengst van een woning hangt onder andere af van de locatie, de grootte, de staat van het huis en de ruimtelijke indeling.

 • Hoe snel is een huis in Heerlen verkocht?

  Het vekopen van een woning in Heerlen duurt gemiddeld ****.

Antoine Steenkamer
Antoine Steenkamer
Publicatiedatum: 13 januari 2022

Bekend van

Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
Vul jouw postcode in:
 • Gratis
 • Onafhankelijk
 • Vrijblijvend
 • Snel