Vergelijk makelaarsAmsterdamDen HaagRotterdamUtrecht

Makelaar in Haarlem

De 10 beste makelaars voor het verkopen van een huis in Haarlem. De lijst is handmatig samengesteld om op basis van verkoopaantallen, snelheid, opbrengst en beoordelingen van eerder huisverkopers in Haarlem. 

 

Onderwerpen op deze pagina:

 1. De top-10 beste makelaars voor het verkopen van een huis in Haarlem

 2. De gemiddelde kosten voor het verkopen van een huis in Haarlem

 3. Top-5 snelle makelaarskantoren in Haarlem

 4. Makelaars vergelijken in Haarlem

 

De top-10 beste makelaars voor het verkopen van een huis in Haarlem

In Haarlem zijn in totaal 202 makelaars actief. Dit is de top-10 van beste makelaars in Haarlem gebaseerd op ervaringen van gebruikers van Mijn Verkoopmakelaar, beoordelingen op vergelijkingswebsites en daadwerkelijke prestaties.

 1. Vlieg Makelaars Haarlem
 2. Makelaarsatwork
 3. NET Makelaars
 4. Mooijekind Vleut
 5. Overspaern Makelaardij
 6. Puur* Makelaars Haarlem
 7. Leef! Mkaleaars-Taxateurs
 8. Huizenstede Makelaars
 9. Van Waalwijk van Doorn Makelaars Haarlem
 10. Hugtenburg & de Vries Makelaars

De makelaars zijn actief in de buurten Oude Centrum, Zijlwegkwartier, Haarlemmerhoutkwartier, Houtvaartkwartier, Duinwijk, Amsterdamsewijk, Parkwijk, Slachthuiswijk, Waarder- en Veerpolderd, Delftwijk, Indische Wijk, Spaarndam, Ter Kleefkwartier, Te Zaanenkwartier, Transvaalwijk, Vogelenwijk, Vondelkwartier, Europawijk, Boerhaavewijk, Molenwijk en Meerwijk.

Doordat we de makelaars elke dag bezig zien, weten we inmiddels een beetje wie er goed zijn en wie niet. Met deze lijst hopen we onze kennis te delen en een duidelijkheid te geven over welke makelaars in Haarlem wél goed zijn en welke je kunt overslaan.

  

De gemiddelde kosten voor het verkopen van een huis in Haarlem

Begin 2021 hebben we een onderzoek gedaan de gemiddelde makelaarstarieven als je je huis wilt verkopen voor een makelaarskantoor.

 • Een Haarlemse makelaardij rekent gemiddeld €4.562 voor het verkopen van een huis in Haarlem. Veel makelaarskantoren vragen niet een vast bedrag, maar rekenen een verkooppercentage.

 • Gemiddeld vraagt een makelaar in Haarlem 0,9% van de verkoopopbrengst als makelaarscourtage voor het verkopen van een huis. Deze bedragen zijn inclusief BTW.

 

Top-5 snelle makelaarskantoren in Haarlem

1. Vlieg Makelaars Haarlem

Vlieg Makelaars is een van de grote makelaarskantoren van Noord-Holland. Job Kuperus voert het makelaarsteam in Haarlem aan.

Het kantoor helpt jou naast aan- en verkoop ook met jouw hypotheek aanvraag. Je hoeft dus maar 1 kantoor binnen te lopen, om alles te regelen.

 

2. Makelaarsatwork

Makelaarsatwork is actief 'van Haarlem tot Amsterdam'. Dat betekent dat het makelaarskantoor ook actief is in Heemstede, Beinsdorp, Bloemendaal en Velsen-Zuid. 

Wij hebben de meeste ervaring met makelaar Eric Hahn.

 

3. NET Makelaars

NET Makelaars is een fris makelaarskantoor in Haarlem. Het team bestaat uit 4 medewerkers. Met Roxanne van Teulingen hebben wij de meeste ervaring. 

Ook NET Makelaars helpt je met de hypotheekaanvraag, naast de klassiek makelaarsdiensten.

 

4. Mooijekind Vleut

Dit kantoor heeft vestigingen in Amsterdam, Haarlemmermeer, Heemstede-Aerdenhout en Haarlem. Mooijeking Vleut in aangesloten bij de NVM.

Het kantoor in Haarlem staat onder leiding van Bas van Amerongen. Met een groot team helpen zij verhuizers in Haarlem. Even binnenlopen kan op de Gedempte Oude Gracht 124.

 

5. Overspaern Makelaardij

Het anders écht grote Haarlemse makelaarskantoor is Overspaern. De bekendste medewerker van het kantoor is hun hond: Floortje. Naast dit huisdier bestaat het kantoor uit 10 medewerkers die dagelijks huizenzoekers en huizenverkopers helpen.

 

Makelaars vergelijken in Haarlem

Door hieronder jouw gegevens achter te laten, weten de makelaars uit Haarlem dat je misschien binnenkort jouw huis wilt verkopen. Zij laten voor jou een reactie achter met wat ze van de woning vinden, wat de verkoopkansen zijn en wat zij denken dat de woning oplevert bij een verkoop. Dat is allemaal gratis en vrijblijvend.

 

Vergelijk makelaars 

Kosten besparen

De makelaars zullen je ook meteen vertellen wat ze kosten. Dan heb je ook gelijk een overzicht van wat zo'n verhuizing kost. Gemiddeld zit er namelijk wel 1.700 euro verschil tussen een dure en een goedkope makelaar.

Geen gedoe

Dit is de makkelijkste manier om een goed overzicht te krijgen van welke makelaar je het beste kunt inschakelen voor een verkoop. Je hoeft ze niet 1-op-1 thuis uit te nodigen, maar hoort wel hoe de makelaars over je huis denken.

 

Veelgestelde vragen over het huis verkopen in Haarlem

 • Hoeveel makelaars zijn er actief in Haarlem?

  Er zijn in Haarlem 202 makelaars actief. Niet al deze makelaars zijn ook echte gevestigd in Haarlem. Sommige makelaarskantoren werken vanuit omliggende plaatsen.

 • Wat kost het verkopen van een huis in Haarlem gemiddeld?

  Een makelaar in Haarlem rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 0,9% van de opbrengst.

  Het tarief dat een makelaar in Haarlem vraagt voor het verkopen van een huis of appartement komt gemiddeld neer op €4.600. Dit is het totale bedrag aan kosten, inclusief BTW en eventuele opstartkosten.

 • Welke makelaars zijn het beste in Haarlem?

  1. Vlieg Haarlem
  2. Makelaarsatwork
  3. NET Makelaars
  4. Mooijekind Vleut
  5. Overspaern Makelaardij
  6. Puur* Makelaars Haarlem
  7. Leef! Mkaleaars-Taxateurs
  8. Huizenstede Makelaars
  9. Van Waalwijk van Doorn Makelaars Haarlem
  10. Hugtenburg & de Vries Makelaars

Bekend van

QuoteAlgemeen DagbladTrouwBNR
Vul jouw postcode in:
 • Gratis
 • Onafhankelijk
 • Vrijblijvend
 • Snel