Vergelijk makelaarsAmsterdamDen HaagRotterdamUtrecht

Makelaar in Groningen

Zie hieronder onze top-8 van de beste makelaars voor het verkopen van een huis in Groningen. Ook leggen wij onderaan de pagina uit hoe je er achter kan komen wat makelaars in Groningen kosten.

Top-8 beste makelaars in Groningen

Op basis van reviews, beoordelingen en onze eigen ervaringen hebben we deze top-8 van makelaars uit Groningen samengesteld. De lijst is handmatige samengesteld uit alle makelaars die actief zijn in het centrum, A-Kwartier, Noorderplantsoenbuurt, Oosterparkwijk, Groningen Oost, Groningen Zuid, Groningen West en Haren.

 1. NEBO Makelaars
 2. Jip Makelaars Groningen & Haren
 3. Van Santen de Hoog
 4. Makelaardij Groningen
 5. Van der Houwen Makelaardij
 6. Pandomo
 7. Slim. Makelaardij
 8. Hopma Makelaardij

  

Makelaars in Groningen vergelijken op kosten en prestaties

Je laat simpelweg via Mijn Verkoopmakelaar in één keer aan alle makelaars uit de buurt weten dat je misschien wilt gaan verkopen. De makelaars sturen je vervolgens een bericht waarin zij uitleggen hoe zij jouw woning zouden verkoper, wat dat kost en wat de woning kan opleveren.

Veel van de makelaars uit deze top-8 zijn actief op Mijn Verkoopmakelaar. Zo kun je niet alleen heel makkelijk van meerdere makelaar de kosten vergelijken: je kunt er ook achter komen wie het hardste voor jou gaat lopen.

Vrijblijvend en gratis

Mijn Verkoopmakelaar is gratis. Makelaars reageren altijd vrijblijvend, zodat je ook nog altijd af kunt zien van jouw aanvraag. Dus ook als je bijvoorbeeld nog niet zeker weet of en wanneer je gaat verkopen, kun je jouw woning voorleggen aan de makelaars. Zo kom je er achter wat de verkoopkansen zijn van jouw woning.

 

Huis verkopen in Groningen

Deze makelaarskantoren uit Groningen verkopen veel woningen. Een aantal kantoren is ook actief met aankoop.

 

 

NEBO Makelaars

NEBO Makelaar bestaat uit de makelaars Marcel Folkerts en Rob van Haag. zij worden ondersteund door Loes. Die krijg je dan ook aan de telefoon als je naar kantoor belt. 

Het driekoppig makelaarskantoor is lid van de NVM. Naast het verkopen van een woning, kan Rob je ook helpen met financieel advies.

  

 

JIP Makelaars Groningen & Haren

JIP is het nieuwe, frisse makelaarskantoor van Groningen. Onder aanvoering van Alexander Muizer helpen zij verkopers met een andere aanpak.

Bij JIP heb je als verkoper de mogelijkheid om een deel van de verkooponderdelen zelf te doen, zoals de bezichtigingen. Handig als je je huis wilt verkopen in Groningen en op zoek bent naar een goedkope oplossing.

 

Van Santen de Hoog

Met 7 medewerkers is deze Groningense Makelaardij een belangrijke speler in de woningmarkt van Groningen. Mike van Santen de Hoog (inderdaad, de naamgever van het kantoor) heeft de leiding over het kantoor. 

 

Makelaardij Groningen

Bij Makelaardij Groningen staat Jan Palland klaar om je te helpen bij het verkopen van jouw huis in Groningen. Het kantoor hoort zeker thuis in het lijstje met de top-10 beste verkoopmakelaars van Groningen.

  

 

Van Der Houwen Makelaardij

De is misschien wel de vrolijkste makelaar van Groningen. Alles is bij Van Der Houwen Makelaardij is met een knipoog. Het kantoor staat onder de bezielende leiding van Jacco van der Houwen. 

  

 

Pandomo

Pandomo is een groot makelaarskantoor dat helpt bij zowel koopwoningen, als huurwoningen, nieuwbouw en hypotheekadvies 

 

Slim. Makelaardij

Het team bestaat uit 5 dames en een hond Joep. Onder leiding van Alina Bijzitter-Smittenberg is de makelaardij actief op de Groningse woningmarkt. Naast verkopen van een huis, helpen ze je ook bij aankoop.

  

 

Hopma Makelaardij

Een bekende naam in het Groningse. Het makelaarskantoor bestaat al sinds 1932 (!). René, Thomas en Stefan zijn de vennooten van de onderneming. Zij worden ondersteund door nog 2 medewerkers.

 

Veelgestelde vragen over het huis verkopen in Groningen

 • Hoeveel makelaars zijn er actief in Groningen?

  Er zijn in Groningen 156 makelaars actief. Niet al deze makelaars zijn ook echte gevestigd in Groningen. Sommige makelaarskantoren werken vanuit omliggende plaatsen.

 • Hoe hoog is de makelaarscourtage in Groningen gemiddeld?

  Een makelaar in Groningen rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,3% van de opbrengst.

 • Wat kost het verkopen van een huis in Groningen?

  Het tarief dat een makelaar in Groningen rekent voor het verkopen van een huis of appartement komt gemiddeld neer op €3.345. Dit is het totale bedrag aan kosten, inclusief BTW en eventuele opstartkosten.

 • Makelaars in Groningen vergelijken - hoe doe ik dat?

  Door je huis hier aan te melden. Je krijgt dan reacties van de makelaars uit Groningen. Vervolgens kun je de reacties van de makelaars vergelijken op opbrengst, aanpak en kosten.

 • Wat zijn de beste makelaars in Groningen?

  1. NEBO Makelaars
  2. Jip Makelaars Groningen & Haren
  3. Van Santen de Hoog
  4. Makelaardij Groningen
  5. Van der Houwen Makelaardij
  6. Pandomo
  7. Slim. Makelaardij
  8. Hopma Makelaardij
Vul jouw postcode in:
 • Gratis
 • Onafhankelijk
 • Vrijblijvend
 • Snel