Vergelijk makelaarsAmsterdamDen HaagRotterdamUtrechtGroningenBredaArnhemAmersfoortEnschedeBredaDeventerTilburgNijmegenMaastrichtZoetermeerAlmereHaarlemLeiden

Makelaar in Leiden

Huizen in Leiden
Foto door: Metro Centric

Zie hieronder onze top-8 van de beste makelaars in Leiden. Ook leggen wij onderaan de pagina uit hoe je er achter kan komen wat Leidsche makelaars kosten.

Op basis van reviews, beoordelingen en onze eigen ervaringen hebben we deze top-8 van makelaars uit Leiden samengesteld.

 • Er zijn in Leiden 84 makelaars actief
 • De courtage in Leiden is gemiddeld 1,1% van de opbrengst
 • Verkoopmakelaars kosten gemiddeld € 3.410

 

Top-8 beste makelaars in Leiden

 1. RE/MAX Leiden
 2. Rijnland Makelaars
 3. April Makelaars
 4. Apollo Makelaardij
 5. Bob Oudshoorn Makelaardij
 6. Lek Makelaars & Taxateurs
 7. Hypodomus
 8. De Wekker Makelaardij

 De lijst is handmatige samengesteld uit alle Leidsche makelaars die actief zijn in: de Binnenstad, Stationsdistrict, Leiden Noord, Roodenburgerdistrict, Bos- en Gasthuisdistrict, Morsdistrict, Boerhaavedistrict, Merenwijkdistrict en het Stevenshofdistrict.

 

Makelaarskantoren in Leiden

De Wekker Makelaardij

De Wekker Makelaardij is een van de grotere makelaars in de omgeving van Leiden.  Het makelaarskantoor is aangesloten bij brancheorganisatie VBO en staat onder leiding van Peter de Wekker.

De Wekker Makelaardij heeft naast een vestiging in Leiden, ook een vestiging in Zoetermeer. Vanuit de vestiging in Leiden wordt de woningmarkt inLeiden, Leiderdorp, Voorschoten en Zoeterwoude bediend.

 

RE/MAX Leiden

Het grootste makelaarskantoor van Leiden is RE/MAX Leiden. Met 10 makelaars bedienen ze alle wijken van Leiden.

RE/MAX is een wereldwijde organisatie van zelfstandige makelaars. Alle makelaars bij RE/MAX Leiden zijn dan ook zelfstandig ondernemer die opereren onder de vlag van RE/MAX. 

 

Rijnland Makelaars

Een beetje een gekke in deze top-10 makelaars in Leiden, is Rijnland Makelaars. De rede dat het kantoor in deze lijst is opgenomen, is dat het kantoor wél actief is in Leiden.

Het kantoor komt oorspronkelijk uit Voorschoten en bedient vanuit de vestiging Leiderdorp en die in Voorschoten de woningmarkt in regio Leiden en Den Haag. De vestiging in Leiderdorp staat onder leiding van Rene de Water.

 

April Makelaars

Onder leiding van Jeroen Ouweneel bedient April Makelaars Leiden de woningmarkt in Leiden, Leiderdorp en Oestgeest. Gemiddeld scoort het kantoor een 9,7 voor verkoop.

April Makelaars Leiden is een onderdeel van de April Groep. Ooit begonnen in Gouda strekt de organisatie door groei zich uit van Utrecht tot Leiden.

Jeroen was voordat hij makelaar is geworden, jurist bij grote organisaties als Philips en PPG.

 

Bob Oudshoorn Makelaardij

Bob Oudshoorn Makelaardij bestaat al 35 jaar. De ervaring vertaalt zich in goede beoordelingen op funda. Gemiddeld krijgt het kantoor van klanten een 9,1.

Het makelaarskantoor staat onder leiding van Saskia van der Veer. Zij werd door Bob Oudshoorn aangewezen als opvolger. Samen met Eric van de Heisteeg bedient zij de woningmarkt in Leiden. De twee makelaars worden ondersteund door een team van 4 binnendienst medewerkers.

 

Lek Makelaars & Taxateurs

Lek Makelaars wil de leukste makelaar van Leiden zijn. Raplh Lek is de oprichter van het NVM-kantoor. De oorspronkelijke Leidenaar wilde na zijn studie in Groningen, zo snel mogelijk terug naar het vertrouwde Leiden.

Na tien jaar voor andere makelaarskantoren te hebben gewerkt, is Ralph voor zichzelf begonnen. Gemiddeld haalt Lek Makelaars & Taxateurs een beoordeling van 9,2 op funda.

 

Hypodomus

Rick Rijnbeek geeft leiding aan Hypodomus Leiden. Het makelaarskantoor is gevestigd aan de Haarlemmerstraat in Leiden. 

De NVM-makelaar heeft een gemiddelde score van 8,9 op funda. Hypodomus is een goed voorbeeld van hoe een makelaarskantoor, begonnen in de crisis in 2007, kan uitgroeien tot een bloeiend kantoor.

 

Apollo Makelaardij

Danny Hobeijn leidt Apollo Makelaardij Leiden. Apollo Makelaardij is een grotere makelaarsorganisatie die in Amsterdam, Leiden en Den Haag opereert. De organisatie bestaat sinds 2008.

Danny haalt op funda gemiddeld een beoordeling van 9,6. Apollo Makelaardij is actief in Leiden, Leiderdorp, Zoeterwoude, Voorschoten, Warmond en Oestgeest.

 

 

Vergelijk de top-8 makelaars in Leiden

Makelaars in Leiden vergelijken op kosten

Ontvang van meerdere makelaars uit leiden een voorstel met: 

 • De aanpak voor de verkoop
 • De verwachting van de verkoopopbrengst van jouw huis
 • De makelaarskosten die zij rekenen.

 

Vul hieronder je postcode & huisnummer in en beantwoord de vragen:

 • Top-8
 • Leiden
 • Per e-mail
 • Onafhankelijk

 

 In de omgeving:

 

Veelgestelde vragen over het huis verkopen in Leiden

 • Hoeveel makelaars zijn er actief in Leiden?

  Er zijn in Leiden 84 makelaars actief. Niet al deze makelaars zijn ook echte gevestigd in Leiden. Sommige makelaarskantoren werken vanuit omliggende plaatsen.

 • Hoe hoog is de makelaarscourtage in Leiden gemiddeld?

  Een makelaar in Leiden rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,1% van de opbrengst.

 • Wat kost het verkopen van een huis in Leiden?

  Het tarief dat een makelaar in Leiden rekent voor het verkopen van een huis of appartement komt gemiddeld neer op €3.413. Dit is het totale bedrag aan kosten, inclusief BTW en eventuele opstartkosten.

 • Makelaars in Leiden vergelijken - hoe doe ik dat?

  Door je huis hier aan te melden. Je krijgt dan reacties van de makelaars uit Leiden. Vervolgens kun je de reacties van de makelaars vergelijken op opbrengst, aanpak en kosten.

Auteur Antoine | Laatst gewijzigd op 13 juli 2021

Bekend van

Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
Vul jouw postcode in:
 • Gratis
 • Onafhankelijk
 • Vrijblijvend
 • Snel