Vergelijk makelaarsAmsterdamDen HaagRotterdamUtrecht

Makelaar in Leiden

Op basis van reviews, beoordelingen en onze eigen ervaringen hebben we deze top-8 van makelaars uit Leiden samengesteld.

De lijst is handmatige samengesteld uit alle Leidsche makelaars die actief zijn in: de Binnenstad, Stationsdistrict, Leiden Noord, Roodenburgerdistrict, Bos- en Gasthuisdistrict, Morsdistrict, Boerhaavedistrict, Merenwijkdistrict en het Stevenshofdistrict.

 Makelaars in Leiden vergelijken op kosten

Top-8 beste Makelaars in Leiden

Zie hieronder onze top-8 van de beste makelaars in Leiden. Ook leggen wij onderaan de pagina uit hoe je er achter kan komen wat Leidsche makelaars kosten.

 • De Wekker Makelaardij
 • RE/MAX Leiden
 • Rijnland Makelaars
 • April Makelaars
 • Bob Oudshoorn Makelaardij
 • Lek Makelaars & Taxateurs
 • Hypodomus
 • Apollo Makelaardij

 

Makelaars in Leiden vergelijken op kosten en resultaten

Laat via Mijn Verkoopmakelaar in één keer aan alle makelaars uit de buurt weten dat je misschien wilt gaan verkopen. De makelaars sturen je  vervolgens een bericht met:

 • Hun aanpak voor de verkoop
 • Het tarief dat zij als courtage rekenen
 • De verwachte opbrengst van  jouw woning

Veel van de makelaars uit deze top-8 zijn actief op Mijn Verkoopmakelaar. Door onderaan de pagina jouw postcode en huisnummer in te vullen kun je gratis makelaars vergelijken.

 

Huis verkopen in Leiden met een makelaar

De Wekker Makelaardij

De Wekker Makelaardij is een van de grotere makelaars in de omgeving van Leiden.  Het makelaarskantoor is aangesloten bij brancheorganisatie VBO en staat onder leiding van Peter de Wekker.

De Wekker Makelaardij heeft naast een vestiging in Leiden, ook een vestiging in Zoetermeer. Vanuit de vestiging in Leiden wordt de woningmarkt inLeiden, Leiderdorp, Voorschoten en Zoeterwoude bediend.

RE/MAX Leiden

Het grootste makelaarskantoor van Leiden is RE/MAX Leiden. Met 10 makelaars bedienen ze alle wijken van Leiden.

RE/MAX is een wereldwijde organisatie van zelfstandige makelaars. Alle makelaars bij RE/MAX Leiden zijn dan ook zelfstandig ondernemer die opereren onder de vlag van RE/MAX. 

Rijnland Makelaars

Een beetje een gekke in deze top-10 makelaars in Leiden, is Rijnland Makelaars. De rede dat het kantoor in deze lijst is opgenomen, is dat het kantoor wél actief is in Leiden.

Het kantoor komt oorspronkelijk uit Voorschoten en bedient vanuit de vestiging Leiderdorp en die in Voorschoten de woningmarkt in regio Leiden en Den Haag. De vestiging in Leiderdorp staat onder leiding van Rene de Water.

April Makelaars

Onder leiding van Jeroen Ouweneel bedient April Makelaars de woningmarkt in Leiden.

April Makelaars Leiden is een onderdeel van de April Groep. Ooit begonnen in Gouda strekt de organisatie door groei zich u uit van Utrecht tot Leiden.

Bob Oudshoorn Makelaardij

Bob Oudshoorn Makelaardij bestaat al 35 jaar. De ervaring vertaalt zich in goede beoordelingen op funda. Gemiddeld krijgt het kantoor van klanten een 9,1.

Het makelaarskantoor staat onder leiding van Saskia van der Veer. Zij werd door Bob Oudshoorn aangewezen als opvolger. Samen met Eric van de Heisteeg bedient zij de woningmarkt in Leiden. De twee makelaars worden ondersteund door een team van 4 binnendienst medewerkers.

Lek Makelaars & Taxateurs

Lek Makelaars wil de leukste makelaar van Leiden zijn. Raplh Lek is de oprichter van het NVM-kantoor. De oorspronkelijke Leidenaar wilde na zijn studie in Groningen, zo snel mogelijk terug naar het vertrouwde Leiden.

Na tien jaar voor andere makelaarskantoren te hebben gewerkt, is Ralph voor zichzelf begonnen. Gemiddeld haalt Lek Makelaars & Taxateurs een beoordeling van 9,2 op funda.

Hypodomus

Rick Rijnbeek geeft leiding aan Hypodomus Leiden. Het makelaarskantoor is gevestigd aan de Haarlemmerstraat in Leiden. 

De NVM-makelaar heeft een gemiddelde score van 8,9 op funda. Hypodomus is een goed voorbeeld van hoe een makelaarskantoor, begonnen in de crisis in 2007, kan uitgroeien tot een bloeiend kantoor.

Apollo Makelaardij

Danny Hobeijn leidt Apollo Makelaardij Leiden. Apollo Makelaardij is een grotere makelaarsorganisatie die in Amsterdam, Leiden en Den Haag opereert. De organisatie bestaat sinds 2008.

Danny haalt op funda gemiddeld een beoordeling van 9,6. Apollo Makelaardij is actief in Leiden, Leiderdorp, Zoeterwoude, Voorschoten, Warmond en Oestgeest.

 

Veelgestelde vragen over het huis verkopen in Leiden

 • Hoeveel makelaars zijn er actief in Leiden?

  Er zijn in Leiden 84 makelaars actief. Niet al deze makelaars zijn ook echte gevestigd in Leiden. Sommige makelaarskantoren werken vanuit omliggende plaatsen.

 • Hoe hoog is de makelaarscourtage in Leiden gemiddeld?

  Een makelaar in Leiden rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,1% van de opbrengst.

 • Wat kost het verkopen van een huis in Leiden?

  Het tarief dat een makelaar in Leiden rekent voor het verkopen van een huis of appartement komt gemiddeld neer op €3.413. Dit is het totale bedrag aan kosten, inclusief BTW en eventuele opstartkosten.

 • Makelaars in Leiden vergelijken - hoe doe ik dat?

  Door je huis hier aan te melden. Je krijgt dan reacties van de makelaars uit Leiden. Vervolgens kun je de reacties van de makelaars vergelijken op opbrengst, aanpak en kosten.

Vul jouw postcode in:
 • Gratis
 • Onafhankelijk
 • Vrijblijvend
 • Snel