Vergelijk makelaarsAmsterdamDen HaagRotterdamUtrecht

Hier moet u op letten als u een makelaar gaat kiezen

Op deze pagina leggen we je uit waar je op moet letten als je een makelaar kiest.

Elke reactie van een makelaar bestaat uit twee onderdelen: het eerste gedeelte gaat over jouw woning, het tweede gedeelte over het makelaarskantoor


Over jouw woning

Makelaarskosten

Makelaarskosten zijn de kosten die de makelaar rekent voor het verkopen van een huis. De kosten kunnen bestaan uit opstartkosten en een vergoeding bij de verkoop. Opstartkosten worden gerekend op het moment dat wordt gestart met de verkoop. De vergoeding bij de verkoop wordt alleen in rekening gebracht als de woning verkocht is. Dit kan een percentage van de verkoopopbrengst zijn (een courtage), of een vast bedrag. Als de makelaar de woning niet verkoopt, wordt deze vergoeding niet in rekening gebracht.

Doorlooptijd

Dit is de tijd die de makelaar nodig denkt te hebben voor de verkoop van het huis. De termijn wordt gerekend vanaf het moment dat de verkoopopdracht wordt getekend.

Indicatieve verkoopopbrengst

Dit is een schatting door de makelaar over het minimale en het maximale bedrag dat de woning oplevert bij een verkoop in deze markt. De schatting is op basis van de informatie die jij hebt gegeven, en kan na een bezoek door de makelaar beter worden ingeschat.

Reactie

Dit is het persoonlijke bericht dat de makelaar heeft gemaakt op basis van de aanvraag. Hierin legt de makelaar uit wat hij van de woning vindt. Ook legt hij uit hoe hij de woning zou verkopen als de opdracht wordt gegeven.


Over het makelaarskantoor

Hier kun je meer lezen over het kantoor en de achtergrond van de makelaar die gereageerd heeft.

Funda beoordeling

Als de makelaar voldoende Funda beoordelingen heeft, wordt hier het cijfer getoond. Het cijfer is het gemiddeld van alle beoordelingen van andere eigenaren die hun woning via deze makelaar verkocht hebben.

Verkochte woningen in 2018

Dit is het aantal huizen dat de makelaar vorig jaar heeft verkocht. Waarom is dit belangrijk? Dit geeft een idee hoe actief een makelaar is.

Medewerkers

Dit is het aantal medewerkers dat werkt bij het makelaarskantoor. Dit geeft een idee van hoe groot een makelaar is. Grote kantoren hebben meer kans dat er altijd iemand beschikbaar is voor een bezichtiging als een mogelijke koper wilt komen kijken. Bij kleine kantoren is de kans groot dat het contact persoonlijk is.

Afstand tot uw huis

Hier staat de afstand in kilometers tussen uw huis en het makelaarskantoor. Zo weet u of de makelaar uit de buurt komt en uw buurt goed kens.

Lid vereniging

Achter de naam van het kantoor, boven aan de reactie, staat de vereniging waar de makelaar bij is aangesloten. De meeste makelaars zijn lid van een brancheorganisatie. Deze organisaties controleren de kwaliteit van hun leden. Hier is te zien bij welke organisatie de makelaar is aangesloten.


Ook uitgebreide reacties van makelaars ontvangen over jouw huis

Mijn Verkoopmakelaar helpt jou om een makelaar te selecteren om jouw huis te verkopen. Dat doen wij door jouw huis naar alle aangesloten makelaars in de buurt te sturen.

Zij sturen jou een reactie waarin zij zichzelf voorstellen en vertellen hoe zij de verkoop van jouw huis zouden aanpakken.

Jij kant vervolgens op basis van alle reacties de makelaar kiezen die bij jou past. Alle makelaars hebben wij vooraf al geselecteerd op kwaliteit.

  • Onafhankelijk
  • Vrijblijvend
  • Gratis
  • Snel

 

Auteur Antoine | Laatst gewijzigd op 15 juni 2021

Bekend van

Algemeen DagbladTelegraafTrouwBNR
Voorbeeldreactie van een makelaar

Voorbeeldreactie van een makelaar

Als je jouw woning aanmeldt op Mijn Verkoopmakelaar, weten makelaars in de buurt dat jij van plan bent je huis te verkopen. Zij sturen jou een reactie met hoe zij de verkoop van jouw huis zouden aanpakken. Jij kant vervolgens op basis van alle reacties de makelaar kiezen die bij jou past.

Vul jouw postcode in:
  • Gratis
  • Onafhankelijk
  • Vrijblijvend
  • Snel