Wij houden de gemiddelde cijfers van makelaars uit Purmerend voor je bij, zodat je ze goed met elkaar kunt vergelijken. Op dit moment zijn er 24 makelaars actief in Purmerend. Gemiddeld rekenen zij met een courtage van 1.20% van de verkoopprijs. Een makelaar in Purmerend kost gemiddeld € 5.175. Het afronden van een verkoop in Purmerend duurt gemiddeld 23 dagen.
Dit zijn de 10 van beste makelaars in Purmerend.
Makelaars op Mijn Verkoopmakelaar worden vergeleken op basis van aantal verrichte verkopen en aankopen, verkoopsnelheid & aankoopsnelheid, opbrengst van de verkoop in vergelijking met de vooraf gestelde verwachting en recensies van gebruikers, zowel kopers als verkopers, in Purmerend.
Ben je benieuwd hoe je de ideale makelaar uit onze lijst kunt selecteren? Lees dan onze handleiding voor het kiezen van een makelaar.
Wij werken dagelijks de top-10 lijst bij.
Tarieven voor een makelaar in Purmerend
De gemiddelde prijs voor een makelaar in Purmerend is op dit moment € 5.175, waarbij zowel BTW als de opstartkosten zijn inbegrepen. Afhankelijk van het makelaarskantoor kunnen de kosten variëren. Sommigen vragen een vast bedrag en anderen een percentage van de transactiewaarde (makelaarscourtage). Het komt ook voor dat makelaars om een combinatie vragen.
Het gemiddelde percentage die in Purmerend door makelaars wordt gevraagd voor courtage is 1.20%. Voor een diepgaande vergelijking met de rest van Nederland verwijzen we je naar onze analyse van makelaarskosten.
*Deze gegevens zijn van toepassing op verkoopmakelaars in Purmerend.
Het vinden van een makelaar in Purmerend met een goed verhaal, is niet zo lastig. Een makelaar die écht doet wat hij of zij belooft, die is pas écht waardevol. Daarom houden wij een strak overzicht van de cijfers en resultaten van onze makelaars voor je bij. Zo kun jij in één oogopslag zien op welke makelaar in Purmerend je kunt bouwen.
Iedereen die een verkoopmakelaar via Mijn Verkoopmakelaar vindt, ontvangt vooraf een inschatting van de verkoopopbrengst. Als we deze inschattingen vergelijken met de daadwerkelijke verkoopprijs, dan ontvangen verkopers in Purmerend in 100% van de gevallen méér dan vooraf werd ingeschat.
Een huis dat wordt verkocht in Purmerend levert gemiddeld 107% op van wat vooraf wordt ingeschat.
Het inschakelen van een makelaar neemt je veel zorgen en stress uit handen. Zo zorgt een makelaar voor:
Weten wat een makelaar nog meer doet? Lees meer over wat de werkzaamheden van een verkoopmakelaar zijn en wat een aankoopmakelaar voor je kan betekenen. Heb je behoefte aan meer informatie? Lees hier alles wat je moet weten over het verkopen van je huis of het kopen van een huis.
Wat is mijn huis waard?Op Mijn Verkoopmakelaar vergelijk je binnen 48 uur persoonlijke reacties van makelaars uit de buurt. Vul het formulier in door 5 vragen te beantwoorden en makelaars kijken direct naar je aanvraag.
Makelaars in Nederland zijn wél of niet aangesloten bij een makelaarsvereniging. De meeste makelaars zijn aangesloten NVM, VBO of VastgoedPRO. Een klein gedeelte van de makelaars zijn niet aangesloten, en werken helemaal zelfstandig.
De NVM is de belangrijkste vereniging voor makelaars in Nederland met ongeveer 4.400 leden, gevolgd door de VBO met ongeveer 1.100 leden. VastgoedPro is een beroepsorganisatie met ongeveer 800 leden.
Aangesloten makelaars moeten aan verschillende kwaliteitseisen voldoen, zoals:
Het opstarten van een NVM-kantoor vereist dan ook een uitgebreidere procedure dan bij VBO en VastgoedPro. Daarom betaal je ook vaak iets meer voor de diensten van een NVM-kantoor als je het vergelijkt met niet-NVM makelaars.
Veelgestelde vragen
Is een makelaar verplicht bij het kopen of verkopen van mijn huis?
Nee, je bent in Nederland niet wettelijk verplicht een makelaar in te schakelen bij het kopen of verkopen van een huis. maar, een makelaar is geen overbodige luxe. Een makelaar heeft marktkennis, onderhandelingsvaardigheden, en juridische begeleiding, waardoor het hele proces makkelijker is en sneller gaat. Soms zorgt die kennis er voor dat je de makelaarskosten makkelijk terugverdiend door een hogere opbrengst bij verkoop of een lager bod bij aankoop.
Is er een verschil tussen een aankoop- en een verkoopmakelaar?
Een aankoopmakelaar staat aan de kant van de koper en helpt bij het zoeken naar huizen, onderhandelen over de beste koopprijs en voorwaarden, en begeleidt het koopproces. Een verkoopmakelaar daarentegen werkt voor de verkoper om het huis op de markt te brengen, de beste verkoopprijs te onderhandelen, en het verkoopproces te begeleiden.
Staan de kosten voor een makelaar vast?
Ja, makelaarskosten liggen niet vast en zijn onderhandelbaar. Vind je onderhandelen eng, of niet leuk: zorg dan dat je bij meerdere makelaars offertes opvraagt. Zo krijg je alsnog de beste deal te krijgen. Mijn Verkoopmakelaar kan je hier bij helpen.
Wanneer kan ik beter een online makelaar kiezen dan een traditionele makelaar?
Online makelaars zijn goedkoper dan traditionele makelaars. Dat komt omdat jij veel zelf moet doen, zoals het maken van foto's en het begeleiden van de bezichtigingen. Online makelaars rekenen vaak een vast tarief dat vooraf duidelijk is. Een traditionele makelaar neemt praktisch alles voor je uithanden. Daar betaal je ook wat meer voor. De keuze is aan jou.