Vergelijk makelaarsAmsterdamDen HaagRotterdamUtrecht

Makelaar in Amsterdam

Woningen in Amsterdam

We helpen toekomstige verkopers door alle leugens en beloftes van makelaars heen te kijken. Omdat we dagelijks zien wat makelaars beloven en wat ze wel of niet waarmaken hebben we deze lijst kunnen maken. 

 • Er zijn 440 makelaarskantoren actief in Amsterdam
 • De gemiddelde courtage die een makelaar rekent is 1,0%
 • Het kost gemiddeld 4.800 euro om een huis in Amsterdam te verkopen

 

 

Dit zijn de top-10 beste makelaars die actief zijn in Amsterdam:

Deze 10 beste makelaars voor het verkopen van een huis in Amsterdam is handmatig samengesteld op basis van aantallen, snelheid, opbrengst en beoordelingen van eerdere verkopers.

De makelaars zijn actief in de Pijp, Jordaan, Oostelijke Eilanden, Noord, Oost, Oud-West, Bos en Lommer, de Baarsjes, Oud-Zuid, Zuidoost, Nieuw-West.

 1. Vlieg Amsterdam
 2. Makelaar in Amsterdam
 3. HVJ Groep
 4. RKZ Makelaars
 5. Makelaar Bert
 6. Keizerskroon Makelaars
 7. Van Overbeek Amsterdam
 8. Makelaardij van der Linden
 9. HR Makelaars Amsterdam
 10. Dutch Real Estate Company

  

De gemiddelde kosten voor het verkopen van een huis in Amsterdam

Begin 2021 hebben we een onderzoek gedaan de gemiddelde makelaarstarieven als je je huis of appartement wilt verkopen voor een makelaarskantoor.

Kosten huis verkopen Amsterdam per prijsklasse met makelaar

Een Amsterdamse makelaardij rekent gemiddeld € 4.832 voor het verkopen van een huis in Amsterdam. Veel makelaarskantoren vragen niet een vast bedrag, maar rekenen een verkooppercentage.

Gemiddeld vraagt een makelaar in Amsterdam 1,0% van de verkoopopbrengst als makelaarscourtage voor het verkopen van een huis. Deze bedragen zijn inclusief BTW.

 

Makelaars vergelijken in Amsterdam

Door hieronder jouw gegevens achter te laten, weten de Amsterdamse makelaars dat je misschien binnenkort jouw huis wilt verkopen. Zij laten voor jou een reactie achter met wat ze van de woning vinden, wat de verkoopkansen zijn en wat zij denken dat de woning oplevert bij een verkoop. Dat is allemaal gratis en vrijblijvend.

 

 

Op basis van opbrengst en snelheid

Wij houden van de makelaars bij hoe goed de opbrengst is, en hoe snel zij een woning verkopen. Hierdoor weet je zeker dat als het belangrijk is dat het huis snel verkocht is, dat dit ook lukt.

 Gemiddelde makelaarscourtage Amsterdam

Kosten besparen

De makelaars zullen je ook meteen vertellen wat ze rekenen voor hun dienstverlening. Dan heb je ook gelijk een overzicht van wat zo'n verhuizing kost. Gemiddeld zit er namelijk wel 1.700 euro verschil tussen een dure en een goedkope makelaar.

 

Geen gedoe

Dit is de makkelijkste manier om een goed overzicht te krijgen van welke makelaar je het beste kunt inschakelen voor een verkoop. Je hoeft ze niet 1-op-1 thuis uit te nodigen, maar hoort wel hoe ze over je huis denken.

Vergelijk de voorstellen van makelaars:

 • Lokaal
 • Top-10
 • Snel
 • Vrijblijvend

   

De top-5 snelle makelaars in Amsterdam

 

1. Vlieg Amsterdam


Vlieg Amsterdam is onderdeel van de Vlieg groep. De Vlieg groep is een grote makelaarsorganisatie die actief is in 10 steden. De Amsterdamse vestiging van het makelaarskantoor staat onder leiding van Elly de Meijer en Stephan Schipper. 

 

2. Makelaar in Amsterdam

Micha van den Bergh is de drijvende kracht achter Makelaar in Amsterdam (MIA). Het leuke aan Micha is dat hij wat opener is dan de rest. Waar de meeste makelaars een courtage (percentage van de opbrengst) vragen, rekent Micha een vast, vooraf besproken, bedrag. De meeste makelaar huren een standaard fotografie-bedrijf in, maar bij MIA doet de vrouw van Micha de fotografie en styling. 

 

3. HVJ Groep

HVJ is opgericht door Jochem Kuijs. In 2015 haalde hij het Parool, omdat hij HVJ (Huis voor je kind) was begonnen om ouders te helpen met het aankopen van een woning voor hun studerende kinderen. Dat ging zo goed, dat hij steeds meer voor de ouders ging doen. Ook verkoop. Nu is HVJ uitgegroeid tot een volwaardig makelaarskantoor voor eigenaren in Amsterdam en staat het voor Huis voor Jezelf.

 

4. RKZ Makelaars

RKZ is nou net geen suf makelaarskantoor. 9 medewerkers met ervaring bij allerlei kantoren, hebben de krachten gebundeld om met heel veel aandacht verkopers te helpen. Wij hebben de meeste ervaring met Emilie, Rogier en Tim.

 

5. Makelaardij Van der Linden

Een bekende kleur in de straten: het oranje van Makelaardij Van der Linden. De organisatie heeft 6 vestigingen over heel Nederland. Het makelaarskantoor doet naast verkoop ook verhuur. Van der Linden kan je goed helpen als je snel je huis in Amsterdam wilt verkopen.

 

Vergelijk Amsterdamse Makelaars 

Vul hieronder je postcode & huisnummer in en krijg van de makelaars uit Amsterdam een voorstel met:

 • De aanpak voor de verkoop
 • De verwachting van de verkoopopbrengst van jouw huis
 • De makelaarskosten die zij rekenen.

 • Top-10
 • Lokaal
 • Ervaren
 • Funda

 

Veelgestelde vragen over het huis verkopen in Amsterdam

 • Hoeveel makelaars zijn er actief in Amsterdam?

  Er zijn in Amsterdam 440 makelaars actief. Niet al deze makelaars zijn ook echte gevestigd in Amsterdam. Sommige makelaarskantoren werken vanuit omliggende plaatsen.

 • Hoe hoog is de makelaarscourtage in Amsterdam gemiddeld?

  Een makelaar in Amsterdam rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,0% van de opbrengst.

 • Wat kost het verkopen van een huis in Amsterdam?

  Het tarief dat een makelaar in Amsterdam rekent voor het verkopen van een huis of appartement komt gemiddeld neer op €4.832. Dit is het totale bedrag aan kosten, inclusief BTW en eventuele opstartkosten.

 • Makelaars in Amsterdam vergelijken - hoe doe ik dat?

  Door je huis hier aan te melden. Je krijgt dan reacties van de makelaars uit Amsterdam. Vervolgens kun je de reacties van de makelaars vergelijken op opbrengst, aanpak en kosten.

Auteur Antoine | Laatst gewijzigd op 5 juli 2021

Bekend van

Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
Vul jouw postcode in:
 • Gratis
 • Onafhankelijk
 • Vrijblijvend
 • Snel