AmsterdamAmersfoortRotterdamUtrechtDen HaagBredaDen BoschAlmereGroningenEindhovenTilburgApeldoorn

Makelaar in Overschie

Straat Overschie Rotterdam

Foto door: Willem

We hopen je op deze pagina de geschikte makelaar te kiezen voor het verkopen van je huis in Overschie. Vergelijk makelaars en maak de beste keuze.

 • Er zijn 26 makelaarskantoren actief in Overschie
 • De gemiddelde courtage die een makelaar rekent is 1,2%
 • Het kost gemiddeld 3.830 euro om een huis in Overschie te verkopen

In Overschie zijn de volgende wijken te vinden: Zestienhoven, Kleinpolder, Noord Kethel en Landzicht

 

De gemiddelde kosten voor het verkopen van een huis in Overschie

Begin 2021 hebben we een onderzoek gedaan de gemiddelde makelaarstarieven als je je huis of appartement wilt verkopen voor een makelaarskantoor.

Kosten huis verkopen per prijsklasse met makelaar

Een Rotterdamse makelaardij rekent gemiddeld € 3.830 voor het verkopen van een huis in Overschie. Veel makelaarskantoren vragen niet een vast bedrag, maar rekenen een verkooppercentage.

Gemiddeld vraagt een makelaar in Overschie 1,2% van de verkoopopbrengst als makelaarscourtage voor het verkopen van een huis. Deze bedragen zijn inclusief BTW.

 

Makelaars vergelijken in Overschie

Door hieronder jouw gegevens achter te laten, weten de Rotterdamse makelaars dat je misschien binnenkort jouw huis wilt verkopen. Zij laten voor jou een reactie achter met wat ze van de woning vinden, wat de verkoopkansen zijn en wat zij denken dat de woning oplevert bij een verkoop. Dat is allemaal gratis en vrijblijvend.

 

Voorbeeld reacties van makelaars

 

Op basis van opbrengst en snelheid

Wij houden van de makelaars bij hoe goed de opbrengst is, en hoe snel zij een woning verkopen. Hierdoor weet je zeker dat als het belangrijk is dat het huis snel verkocht is, dat dit ook lukt.

 Gemiddelde makelaarscourtage Mijn Verkoopmakelaar

Kosten besparen

De makelaars zullen je ook meteen vertellen wat ze rekenen voor hun dienstverlening. Dan heb je ook gelijk een overzicht van wat zo'n verhuizing kost. Gemiddeld zit er namelijk wel 1.700 euro verschil tussen een dure en een goedkope makelaar.

 

Makkelijk je huis verkopen

Dit is de makkelijkste manier om een goed overzicht te krijgen van welke makelaar je het beste kunt inschakelen voor een verkoop. Je hoeft ze niet 1-op-1 thuis uit te nodigen, maar hoort wel hoe ze over je huis denken.

Vergelijk de voorstellen van makelaars:

 • Lokaal
 • Snel
 • Vrijblijvend

 

Lokale makelaars in Overschie:

 

Prins Makelaardij

Logo Prins Makelaardij

Het makelaarskantoor is gevestigd in Overschie, in de Duyvensteynstraat. Ze zijn officieel aangesloten bij de vereniging VBO. De makelaardij heeft lokale kennis van de wijk en over de rest van Rotterdam. 

 

Aan de Maas Makelaars

Logo Aan De Maas Makelaardij

Het kantoor is vernoemd naar dé rivier die door Rotterdam stroomt. Maarten Voorhorst is de eigenaar van het makelaarskantoor. Maarten heeft de studie Business and Economics gedaan en heeft al voor verschillende makelaardijen gewerkt. Hij is een Rotterdammer en heeft zeker ervaring in dit gebied.

 

Era Prachthuis Makelaardij

ERA is een internationale bond van makelaars. ERA staat voor Electronic Realty Associates. Het is in 1972 onstaan en uitgegroeid naar Nederland in 1994. Het makelaarskantoor staat middenin Overschie, aan de Burgemeester Baumannlaan in Rotterdam. De makelaardij is actief in Overschie, Blijdorp, Berkel en Rodenrijs, Delfgauw, Pijnacker en omstreken.

 

 

Vergelijk Makelaars uit Overschie

Geschetst makelaars reacties

Vul hieronder je postcode & huisnummer in en krijg van de makelaars uit Overschie een voorstel met:

 • De aanpak voor de verkoop
 • De verwachting van de verkoopopbrengst van jouw huis
 • De makelaarskosten die zij rekenen.

 • Lokaal
 • Ervaren
 • NVM

  

Handig om te weten over Overschie:

Overschie is 16 vierkante kilometer groot en is 1 van de dunst bevolkte gebieden van Rotterdam. Er wonen net iets meer dan 20.000 inwoners en heeft de uitstraling van een dorp. Het geeft een wat rustiger gevoel dan het centrum van Rotterdam, terwijl je vlakbij het centrum bent. Overschie ligt ten noorden van het centrum van Rotterdam.

Vroeger heette Overschie de ''Ouwer Schie''. De Schie is het water dat langs Rotterdam loopt. De Schie is verdeeld in vier wateren: de Rotterdamse-, de Delfshavense-, de Delftse- en de Schiedamse Schie. De Schie die verbonden is aan de rivier De Rotte, was vroeger een belangrijke verbinding voor transport tussen de havens in de buurt. Overschie heeft nog veel oude gebouwen en is bijna een dorp te noemen. De Schie is tegenwoordig nog steeds belangrijk voor klein-waterverkeer. Er wordt elk jaar het evenement ''De Schone Schie'' gehouden, waar de inwoners met elkaar de kade van de Schie afval-vrij maken.

Overschie heeft zelfs een vliegveld, namelijk Rotterdam The Hague Airport. Er zijn ook jaarlijks leuke activiteiten voor jong en oud. Drijf in de Schie is daar een voorbeeld van. Bewoners dobberen dan gezellig met wat muziek en eigen boot op de schie. Daarnaast is er het Sprookjesfestival en de Truckrun. Rotterdammers komen met verlichte vrachtwagens bij elkaar en rijden dan een route door Overschie.

Overschie biedt een rustige dorpssfeer met leuke evenementen. Het gebied is ideaal voor gezinnen met kinderen, die toch dichtbij Rotterdam-Centrum willen wonen.

 

 

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Overschie

 • Wat kost het verkopen van een huis in Overschie?

  Het tarief dat een makelaar in Rotterdam rekent voor het verkopen van een huis of appartement komt gemiddeld neer op €3.830. Dit is het totale bedrag aan kosten, inclusief BTW en eventuele opstartkosten.

  Een makelaar in Rotterdam rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,2% van de opbrengst.

 • Hoeveel makelaars zijn er actief in Overschie?

  Er zijn in Rotterdam 201 makelaars actief. Niet al deze makelaars zijn ook echt gevestigd in Overschie. Sommige makelaarskantoren werken vanuit omliggende plaatsen.

 • Makelaars in Overschie vergelijken, hoe doe ik dat?

  Door je huis hier aan te melden. Je krijgt dan reacties van de makelaars uit Overschie. Vervolgens kun je de reacties van de makelaars vergelijken op opbrengst, aanpak en kosten.

Bekend van

Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
Vul jouw postcode in:
 • Gratis
 • Onafhankelijk
 • Vrijblijvend
 • Snel