Vergelijk makelaarsAmsterdamDen HaagRotterdamUtrecht

Makelaar in Utrecht

We helpen toekomstige verkopers door alle leugens en beloftes van makelaars heen te kijken. Omdat we dagelijks zien wat makelaars in Utrecht beloven en wat ze wel of niet waarmaken hebben we deze lijst kunnen maken. 

 • Er zijn 195 makelaarskantoren actief in Utrecht
 • De gemiddelde courtage die een makelaar in Utrecht rekent is 1,2%
 • Het kost gemiddeld 4.910 euro om een huis in Utrecht te verkopen

Vergelijk direct Utrechtse makelaars

Vul je postcode & huisnummer in en ontvang van meerdere Utrechtse makelaars hun voorstel voor de verkoop:

 • Vergelijk kosten
 • Vrijblijvend
 • Gratis
 • Snel

 

De top-10 beste makelaars in Utrecht

Op basis van beoordelingen, reviews en onze eigen ervaringen hebben we de lijst samengesteld van de beste makelaars in Utrecht.

Wij hebben de lijst handmatige samengesteld uit alle 195 makelaars die actief zijn in Utrecht: Binnenstad, Overvecht, Wittevrouwen, Lombok, Voordorp, Lunetten, Tuindorp, Wijk C, Oudenoord, Ondiep, Sterrenwijk, Leidsche Rijn, Vleuten, de Meern, Zuilen en Kanaleneiland.

 1. Walton Makelaars
 2. RE/MAX Gildenhof
 3. Lef Makelaars
 4. Gusto Casa
 5. Brecheisen Makelaars Utrecht
 6. Punt Makelaars Utrecht
 7. Lauteslager Makelaars
 8. Rosenberg Van Leusden Makelaars Utrecht
 9. Peek&Pompe Makelaars
 10. De Keizer makelaars Utrecht

 

De gemiddelde kosten voor het verkopen van een huis in Utrecht

Begin 2021 hebben we een onderzoek gedaan de gemiddelde makelaarstarieven als je je huis wilt verkopen voor een makelaarskantoor.

Tarieven makelaars Utrecht vergelijken verkopen huis

Gemiddeld vraagt een makelaar in Utrecht 1,2% van de verkoopopbrengst als makelaarscourtage voor het verkopen van een huis. Deze bedragen zijn inclusief BTW.

Een Utrechtse makelaardij rekent gemiddeld € 4.910 voor het verkopen van een huis in Utrecht. Veel makelaarskantoren vragen niet een vast bedrag, maar rekenen een verkooppercentage.

  

Makelaars vergelijken in Utrecht

Door hieronder jouw gegevens achter te laten, weten de Utrechtse makelaars dat je misschien binnenkort jouw huis wilt verkopen. Zij laten voor jou een reactie achter met wat ze van de woning vinden, wat de verkoopkansen zijn en wat zij denken dat de woning oplevert bij een verkoop. Dat is allemaal gratis en vrijblijvend.

 

 

Huis of appartement snel verkopen in Utrecht

Wij houden van de makelaars bij hoe goed de opbrengst is, en hoe snel zij een woning verkopen. Hierdoor weet je zeker dat als het belangrijk is dat het huis snel verkocht is, dat dit ook lukt.

  

Kosten besparen

De makelaars zullen je ook meteen vertellen wat ze kosten. Dan heeft u ook gelijk een overzicht van wat zo'n verhuizing kost. Gemiddeld zit er namelijk wel 1.700 euro verschil tussen een dure en een goedkope makelaar.

 

Geen gedoe

Dit is de makkelijkste manier om een goed overzicht te krijgen van welke makelaar je het beste kunt inschakelen voor een verkoop.

Vergelijk makelaars uit Utrecht op opbrengst, aanpak en kosten.

 • NVM, VBO & VastgoedPRO
 • Top-10
 • Lokaal

 

Makelaarskantoren in Utrecht


Walton Makelaars

Walton Makelaars is een typisch Utrechts familiebedrijf. Dochter Nancy en vader John staan klaar om toekomstige verkopers te begeleiden met eerijk en goed advies. Als je niet van snelle en gladde praatjes houdt, maar het eerlijk verhaal wilt horen, is Walton een goed kantoor om te vragen voor de verkoop van je huis.


RE/MAX Gildenhof

Het snel groeiende kantoor van Myriam Vaessen combineert marktkennis met heel veel aandacht. Het team wordt elk jaar groter, maar de focus blijft snel en doortastend handelen.

Het kantoor zet zich in voor zowel verkopers als aankopers en is onderdeel van de RE/MAX organisatie. 


Lef Makelaars

Bij LEF Makelaars staan Niels en Anne klaar om toekomstige verkopers op weg te helpen met het uitleggen van wat er mogelijk en haalbaar is. De makelaars zijn naast verkoopmakelaars, ook aankoopmakelaar én taxateur. 

Het kantoor vind je aan de Amsterdamsestraatweg in de buurt van Winkelcentrum Plantage. Lef post hun woningen altijd eerst op hun eigen social media kanalen. Dus als je voor de troepen uit wilt zijn, moet je daar zeker even kijken.


Gusto Casa

Lindy Hendriks is 1 van de 2 gezicht van Gusto Casa. Oorspronkelijk niet uit Utrecht, maar na het studeren heeft zij de stad nooit meer verlaten. 

Met een achtergrond in onder andere marketing kan ze goed helpen bij het bereiken van kandidaatkopers. Samen met haar collega Gé Hoeijmakers helpen zij woningverkopers én zoekers.


Brecheisen Makelaars Utrecht

Een van de grotere kantoren in Utrecht met rond de 200 ver- en aankopen per jaar. Het is een veilige keuze voor zowel de verkoop als de aankoop.

Met de makelaar Laurens Dam hebben wij de meeste ervaring.


 

 

Vergelijk Utrechtse makelaars

Vul hieronder jouw postcode en huisnummer in, dan weten de makelaars uit Utrecht dat je binnenkort jouw woning gaat verkopen. Zij laten voor je een reactie achter met wat ze van jouw woning vinden, wat de verkoopkansen zijn en wat zij denken dat de woning gaat opleveren. Dat is gratis en vrijblijvend.

 • Aanpak van de verkoop
 • Inschatting van de opbrengst
 • Het tarief dat de makelaars rekenen

 • Gratis
 • Snel
 • Vrijblijvend
 • Onafhankelijk

 

Veelgestelde vragen over het huis verkopen in Utrecht

 • Hoeveel makelaars zijn er actief in Utrecht?

  Er zijn in Utrecht 195 makelaars actief. Niet al deze makelaars zijn ook echte gevestigd in Utrecht. Sommige makelaarskantoren werken vanuit omliggende plaatsen.

 • Wat kost een makelaar?

  Een makelaar in Utrecht rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,2% van de opbrengst.

  Het tarief dat een makelaar in Utrecht rekent voor het verkopen van een huis of appartement komt gemiddeld neer op €4.910. Dit is het totale bedrag aan kosten, inclusief BTW en eventuele opstartkosten.

 • Makelaars in Utrecht vergelijken - hoe doe ik dat?

  Door een paar foto's van je huis te maken en hier toe te voegen, krijg je van meerdere makelaars uit Utrecht een persoonlijke reactie. Vergelijk vervolgens de opbrengst, aanpak en kosten van de makelaars.

Auteur Antoine | Laatst gewijzigd op 16 juni 2021

Bekend van

QuoteAlgemeen DagbladTrouwBNR
Vul jouw postcode in:
 • Gratis
 • Onafhankelijk
 • Vrijblijvend
 • Snel