Huis verkopenVergelijk makelaarsAankoopmakelaarAmsterdamUtrechtRotterdamDen HaagAlmereEindhovenHaarlemLeidenDen BoschGroningenNijmegenHeerlen

Hypotheek

Wij helpen op deze pagina als je verhuisplannen hebt en bezig bent met het kijken wat de mogelijkheden zijn. Hieronder vind je een stappenplan waarmee je zorgvuldig voorbereid van start gaat.


Stap 1: Welke hypotheek kan ik krijgen?

Een nieuwe woning is niet goedkoop. De meeste kopers kunnen de woning niet uit eigen zak betalen en hebben een hypotheek nodig om de koopprijs te kunnen betalen.

Op het internet vind je genoeg mogelijkheden om jouw maximale hypotheek te berekenen. Websites zoals HomeFinance en www.hypotheekberekenen.nl helpen je om een beeld te krijgen van wat je kan lenen en kunnen je aan een gratis adviesgesprek helpen.


Stap 2: Wat brengt mijn huidige huis op?

De verkoopopbrengst

Om te weten wat je kunt bieden op een nieuwe woning, is het handig om te weten of je overwaarde op de woning hebt. Overwaarde is het verschil tussen de waarde van je huis en de hoogte van de hypotheek die je nu nog hebt.

De overwaarde van de verkoop samen met jouw maximale hypotheek bepalen hoeveel je kunt bieden voor een nieuwe woning.


Stap 3: Moet ik eerst kopen of verkopen?

De verkoopkansen

Niet ieder huis is even makkelijk, en dus, snel te verkopen. Weten wat de verkoopkansen van je huis zijn, is belangrijk om te bepalen of je eerst moet verkopen óf juist eerst moet kopen.

De verkoopkansen van uw huis hebben niet alleen te maken met hoe mooi een huis is, maar met welke type kopers er nu op de markt zijn, de locatie en het type huis.

Let er op of jouw woning eigendom is, of erfpacht. Lees hier meer over het verkopen van een huis met erfpacht.


Stap 4: Welke makelaar moet ik hebben?

Vaak wordt gedacht dat je een makelaar pas moet inschakelen als je zeker weet dat je binnenkort wilt verkopen. Dat is zonde.

Makelaars zijn in deze markt bereid om je al vroeg (kosteloos) op weg te helpen: maak daar gebruik van.

In deze markt willen makelaars heel graag je woning verkopen. Ze zijn daarom bereid om je al vroeg te helpen, ook als je nog niet zeker weet óf, of wanneer je wilt verkopen.

Makelaars kunnen je helpen met je het bepalen van de volgorde van het kopen en verkopen en met het inschatten van de verkoopopbrengst.

Lees verder:


Hoe kunnen wij jou helpen?

Wij kunnen je helpen om je huis voor te leggen aan een grote groep makelaars in de buurt. Dat doen we gratis en vrijblijvend. Jij kiest de beste makelaar, waarmee je graag contact wilt om door te praten.

Meerdere verkoopstrategieën

Jij ontvangt van de aangesloten makelaars uit de buurt een reactie waarin zij zichzelf voorstellen, vertellen wat ze van jouw woning vinden, wat het waard is, hoe snel het verkocht kan zijn en hoe zij de verkoop zouden aanpakken.

Daarmee doe je stap 2, 3 en 4 in een keer. En kun jij je focussen op het vinden van je nieuwe huis.

Wat moet je daar voor doen?

  1. Enkele foto's van je huis maken
  2. Een weekje wachten tot alle reacties binnen zijn
  3. De makelaar kiezen die contact met je mag opnemen

Vul je postcode & huisnummer in:

  • Meerdere voorstellen
  • Makelaars uit de buurt
  • Snel & makkelijk

Bekend van

Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
Vul jouw postcode in:
  • Gratis
  • Onafhankelijk
  • Vrijblijvend
  • Snel